Yeniçağa'da Mezuniyet Töreni

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Yeniçağa Meslek Yüksekokulunda mezuniyet töreni düzenlendi.

Okul bahçesinde düzenlenen törene, Yeniçağa Kaymakamı Mehmet Naim Akgül, AİBÜ Rektör yardımcısı Prof. Dr. Erol Ayaz, Belediye Başkanı Recayi Çağlar, hayırsever iş adamı Yaşar Çelik, akademisyenler, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ve öğrenci aileleri katıldı.

Törende konuşan öğretim üyesi Yardımcı Doçent Bahattin Öztoprak, '2016-2017 eğitim öğretim yılı 6. dönem mezuniyet töreninde bu önemli günümüzde sevincimizi, mutluluğumuzu paylaşmak amacıyla aramızda olduğunuz için teşekkür ederim. Bilindiği gibi okulumuz 2010-2011 eğitim öğretim yılında açılmış olup açılışından bu güne kadar toplam 410 mezun vermiştir. Okulumuzda Dış Ticaret, Gıda Kalite Kontrol ve Analiz,İnşaat Teknolojileri, Lojistik Programları bulunmaktadır. Toplam kayıtlı 439 öğrenci 16'sı akademik olmak üzere 29 personelimiz ile 195 mezun vererek, 2016-2017 eğitim-öğretim yılını başarıyla tamamlıyoruz.' diye konuştu.

Öztoprak, öğrencilere hitaben 'Bugünden itibaren yepyeni bir yaşam süreci sizi bekliyor. Her şeyden önce bugün hak ettiğiniz diplomalar size aynı zamanda çok önemli sorumluluklar yüklüyor, Dünyada ve ülkemizde olup bitenleri izleyerek kendinizi yenilemek, yeni bilgiler öğrenmek ve kendinizi sürekli olarak geliştirmek bu sorumlulukların başında geliyor. Her ne iş yapıyorsanız yapın işinizi severek yapın. Elinizden gelenin en iyisini yapın. İşinize yüreğinizi katın. Başkalarına faydalı, dürüst, ahlaklı özellikle çalışkan olun.' diye konuştu.

Konuşmanın ardından mezun olan öğrenciler diplomalarını protokol üyelerinden aldı.

Öte yandan Gıda Kalite Kontrol Analiz Bölümünde okuyan 42 yaşındaki Zeliha Tanrısever ise diplomasını hayırsever iş adamı Yaşar Çelik'ten aldı.

Kaynak: AA