Van'dan Kısa Kısa

Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Zabıta Daire Başkanlıklarına bağlı trafik ekipleri, şehir merkezindeki trafik ihlallerini önlemek için yoğun çaba sarfediyor.

Ulaştırma Koordinasyon Merkezi tarafından (UKOME) alınan kararlar gereği durak noktalarında, park yasağı levhalarının bulunduğu yerlerde, trafik ışıklarının önünde, kavşak ve yaya geçitlerinde uygunsuz park edilen araçlarla çift sıra park eden araçlara yönelik uygulama yapıldı.

Denetim yapan ekipler anons yaparak yanlış park yapmış araç sahiplerini araçlarını kaldırmaları için uyarıda bulundu, uyarılara uymayan sürücülerin araçları çekilerek, araç sahiplerine ceza kesildi.

Emniyet müdürlüğü trafik denetleme şube müdürlüğü ekiplerininde destek verdiği trafik uygulamasında belirlenen güzergah dışına çıkan, uygunsuz yerlerde yolcu alıp indiren toplu taşıma araçları da denetlenerek aykırı harekette bulunanlara para cezası kesti.

- Erciş'te bilgi yarışması

Erciş Yatılı Bölge Ortaokulunca yürütülen 'Erciş Geneli Ortaokullar Arası Bilgi ve Kültür Yarışması' grup elemeleri 36 okulun katıldığı yarışmaların sonunda her gruptan 2 okul finale kaldı.

Oldukça çekişmeli geçen yarışmada Cumhuriyet Ortaokulu birinci olurken, Tenzile Ana Ortaokulu ikinci oldu.

Yarışma sonunda birinci olan Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerine, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek tarafından birer bisikletle ödüllendirdi.

İkinci olan Tenzile Ana Ortaokulu öğrencilerine, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kurbani Özdaş tarafından Kol Saati ile ödüllendirdi.

Yatılı Bölge Ortaokulu Konferans Salonunda düzenlenen programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Kurbani Özdaş,Nurullah Çiftçi, Hasan Keleş, Ahmet Talay, Okul idarecileri, öğretmen, öğrenciler ile öğrenci velileri katıldı.

- YYÜ'de önlük töreni

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eczacılık Fakültesi öğrencilerine beyaz önlük giydirme töreni yapıldı.

YYÜ Nihat Bayşu konferans salonundaki törende konuşan Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, 'Beyaz önlük temizliğin, saflığın ifadesidir. Sizlerde giydiğiniz bu önlükler gibi tüm meslek hayatınız boyunca doğrunun, dürüstlüğün yanında olun ve hep temiz kalın. Bizler akademik ve idari kadromuzla bu mesleğin öneminin farkındayız ve bu nedenle eğitiminizi en iyi şekilde alabilmeniz için tüm olanaklarımızı seferber ediyoruz. Sizlerde bu üniversitede, bu yetkin akademik kadrodan eğitim aldığınız için şanslı olduğunuzu bilin. Bundan sonraki eğitim hayatınızda sizlere başarılar diliyor, Eczacılık fakültemizin tüm kadrosuna da teşekkür ediyorum.' dedi.

Törene,YYÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, Prof. Dr. Murat Demirel, Genel Sekreter Prof. Dr. Yusuf Uzun, Eczacılık Fakültesi Dekanı Vekili Prof. Dr. Ali Aslan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA