'Renkli Gönüller Projesi' Başpınar Köyü'nde Gerçekleşti

Erzincan’da üniversite öğrencileri yaptıkları proje ile köy okulunu adeta yeniden inşa ettiler.

'Renkli Gönüller Projesi' Başpınar Köyü'nde Gerçekleşti
Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Özlem Bektaş Öztaşkın gözetiminde yürütülen Sosyal Proje Geliştirme Dersi kapsamında Erzincan merkez köylerinden Başpınar Köyü Başpınar İlkokulu’nda “Renkli Gönüller Okul Boyama ve Tadilat Projesi” gerçekleştirildi.

Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 4-B sınıfı öğrencilerinden oluşan ekip kendi imkânları ve gayretleri sonucunda yaklaşık 4 aylık bir süre sonucunda projeyi tamamladılar. Proje kapsamında okul iç ve dış cephesi boyanıp, çatı aktarıldı ve okul iç ve dış bölümlerinde eğitim amaçlarına uygun çizim ve boyamalar gerçekleştirildi.

Ayrıca okul sıraları elden geçirildi ve boyandı. Okula kitaplıklar kuruldu, perdeler yenilendi, okulun bahçesine peyzaj çalışmaları yapıldı, fidan dikildi ve çocuklara kum oyun sahası sağlandı.

Projede emeği geçenlere teşekkür eden Milli Eğitim Müdür vekili Celal Aydın; ”Okulumuz bir köy ilkokulu olmasına rağmen bazı eksiklikleri vardı. Sizin elinizin buraya değmesiyle daha güzel bir ortam oluştu. Bu açıdan yaptığınız emek takdire şayan bir emektir. Sosyal sorumluluk açısından güzel bir iş yaptınız. Tabi ki siz Milli Eğitim bünyesinde öğretmen olmak isteyen öğretmen adaylarısınız. Şimdiden sizleri birer öğretmen olarak aramızda gördük sayılır. Bu emeklerinizden ötürü hepinize teşekkür ederim.” dedi.

Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Sülün ise proje il ilgili olarak yaptığı açıklamada; "Pragmatik felsefeye göre okul artık hayatın ta kendisidir yaklaşımıyla; bunu da bu okulun inşaatını yapan arkadaşlarımız kardeşlerimiz bunu ispatlamışlardır. Başta bölüm olmak üzere, bölümdeki değerli hocalarımız, hepsine emeği geçen ve çalışan öğrencilerimizi canı gönülden kutluyorum hepsine çok ve ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

Kaynak: İHA