Pazaryeri'nde '4006 Tübitak' Bilim Fuarı

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde Demirköy 60. Yıl Osman Şıklar Ortaokulu tarafından '4006 Tübitak Bilim Fuarı' düzenlendi.

Okul bahçesine kurulan fuar alanında öğrenciler yaptıkları çalışmaları sergilerken, açılışta konuşan okul müdürü Ahsen Ahmet Kılıç, fuarı TÜBİTAK'ın desteğiyle ilk defa düzenlediklerini söyledi.

Bilim fuarlarının amacının düşünen, araştırmacı ve üretken öğrenciler yetiştirmek olduğunu belirten Kılıç, 'Geleceğin bilim adamları, mimar ve mühendislerinin tohumlarının atılmasını sağlamak, güçlü Türkiye yolunda vatanına ve milletine faydalı bireyler yetişmesinde katkı sağlamak tek amacımız.' diye konuştu.

Kılıç, fuarda 17 projenin sergilendiğini kaydederek, bu projeleri 26 öğrenci, 2 idareci ve 11 öğretmenin hazırladığını aktardı.

Fuarda, engelliler için hazırlanan uyarı cihazı ve renklerin bitkiler üzerindeki foto sentez olayını anlatan eserler ilgi çekti.

Fuara, Pazaryeri Kaymakamı Bayram Sağır, Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın , Bilecik Milli Eğitim Müdür yardımcısı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Akpınar da katıldı.

Kaynak: AA