İş Adamları Down Sendromlular İçin Söyledi

Türkiye ekonomisine yön veren önemli iş insanlarının kurduğu C Majör İş’ten Sesler Korosu, İstanbul Down Sendromu Derneği yararına konser verdi. İş dünyasının önemli isimlerinden oluşan 60 kişilik koroya, Alişan ve Özgün’de misafir sanatçı olarak eşlik etti.

İş Adamları Down Sendromlular İçin Söyledi
Türkiye’de başta çocuklar ve gençler olmak üzere nüfusu harekete geçirmek ve geleceğin sağlıklı toplumunu oluşturmak için iş dünyasının önde gelen başarılı isimleri tarafından 2016 yılında kurulan C Majör İş’ten Sesler Korosu, ilk konserini Dünya Engelliler Vakfı koordinatörlüğünde 30 Kasım 2016 tarihinde Cemal Reşit Rey Konser Salon’unda vermişti. İş dünyasının önemli isimlerin girişimleriyle kurulan C Majör İş’ten Sesler Korosu’nun verdiği konserden elde edilen gelir; engellilere ve gazilere iletilmek üzere Başbakanlık 15 Temmuz Dayanışma Kampanyası’na bağışlanmıştı.

60 kişiden oluşan koro, dün İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda 2. konserini gerçekleştirdi Gerçekleşen konserde elde edilen gelirler İstanbul Down Sendromu Derneği’ne bağışlandı. Ünlü sanatçılar Alişan ve Özgün de misafir sanatçı olarak sahnede yer aldı. Türkiye’nin en önemli iş insanlarından oluşan 60 kişilik koro, 45 kişilik senfoni orkestrasıyla Türk Sanat Müziği’nin en sevilen 25 şarkısı seslendirildi.

“Bu etkinliğin tüm Türkiye’de ses getirmesini önemsiyoruz”

Konser öncesi açıklamalarda bulunan Armed Güvenlik Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yılmaz, “Burada tüm iş adamları ve doktorlar hayatlarında yaptıkları birçok işte başarılı olmuş insanlar, burada hep beraber toplandık ve down sendromlu kardeşlerimiz için burada bir etkinlik düzenledik. Bu etkinliğin tüm Türkiye’de ses getirmesini önemsiyoruz. Buradan gelecek olan geliri de Türkiye’de down sendromlu kardeşlerimize bağışlayacağız. Bu organizasyonda olmaktan gerçekten çok mutluyuz. Bu tür organizasyonların her zaman yapılmasını tavsiye ederiz. Herkesin bu tarz şeylere katılmasını isteriz” dedi.



“Geleceğe yatırım yapmak her insanın görevidir”

Aşçıoğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, “Oluşturulan grubun amacı çocuklara hizmet etmek, sosyal sorumluluk projeleri geliştirmek ve bu projeler içerisinde bugün down sendromlular için bir gece düzenliyoruz. Umuyorum başarılı geçecek ve devamı gelecektir. Umarım bu insanlara bir örnek olur. Herkes bir şeyler yapmalıdır. İş hayatında, meslek hayatınızda başarılı olabilirsiniz, çok da ünlü olabilirsiniz, makam olarak da çok üstte olabilirsiniz hiçbirinin önemi yok. Eğer geleceğine yatırım olan çocuklar için bir şeyler yapmıyorsanız, siz geleceğinizi garanti altına almamış oluyorsunuz. Dolayısıyla geleceğe yatırım yapmak her insanın görevidir” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA