Beylikdüzü'nde Yaşanan Facianın Ardından File Güvenliği Uzmanı Konuştu

Beylikdüzü Gürpınar’da dün yaşanan ve 3 yaşındaki bir çocuğun havuza düşerek ölümüyle sonuçlanan olayın ardından havuzlarda alınması gereken önlemler gündeme geldi. Alınması gereken önlemler hakkında konuşan File Güvenliği Uzmanı Caner Celasun, havuzların üzerilerinin ve çevrelerinin kesinlikle kapatılması gerektiğini belirterek, “Filenin gözenekleri sık tutulup, halatları güçlendirilmelidir” dedi.

Beylikdüzü'nde Yaşanan Facianın Ardından File Güvenliği Uzmanı Konuştu
Beylikdüzü Gürpınar’da 3 yaşındaki Emre Keskin’in, lüks bir villanın havuzuna düşerek hayatını kaybetmesi, Sarıyer Zekeriyaköy’de yine havuzda boğularak hayatını kaybettiği minik Pamir’i akıllara getirdi. Milyon liralık villalardaki havuzlarda önlemlerin alınmaması üzerine fileli önlemler gündeme geldi.

Alınması gereken önlemler hakkında açıklamalarda bulunan File Güvenliği Uzmanı Caner Celasun, “Ebeveynlerin ve ailelerin güvenlik önlemlerini alması gerekiyor. Biz firma olarak önlem alırken, direkler dikerek havuzun üzerine ve aynı zamanda etrafını kapatıyoruz. Önlem alınmadığı zaman kötü sonuçlar yaşanabiliyor. Bizde bunun üzerine filelerimizle ve güvenlik ağlarımızla havuzların etrafına güvenlik önlemlerini alıyoruz. Güvenlik ağlarımız özel imalat yapılıp, hava koşullarına, havuz suyuna ve klora karşı UV katkılı dediğimiz iplerden yapılmaktadır. Bu şekilde havuzların kenarlarına halat dikip, güçlendiricilerle uygulaması yapılıyor” dedi.



“Havuzun üzerinin kesinlikle kapatılması lazım”

File Güvenlik Uzmanı Celasun, “Ülkemizde bu tür olaylar yaşanıyor ve önlemler alınarak can kaybı yaşanmaması lazım. Bu önlemlerin sonuçta insanların yazlıkları ve kışlıkları olmak üzere evleri oluyor. Bu evler kullanılmamış olsa bile bu önlemlerin alınması can kurtarabiliyor. Havuzun üzeri kesinlikle kapatılması lazım. Çünkü yürümeyi bile bilmeyen bir bebek emekleyerek havuzun etrafında, boş bile olsa düşüp can kaybı yaşayabilir. O yüzden havuzun üstünü biz file sistemi ile kapatarak uygulamamızı yapıyoruz. Yürüyen bir çocuk için ise havuzun etrafına 80 santimetre yüksekliğinde direkler dikip ve menteşeli sürgülü kapı ile güvenliği alıyoruz. Bu şekilde ebeveynler istediği zaman bu kapıyı açabiliyor” ifadelerini kullandı.

“Filenin gözenekleri sık tutulup, halatları güçlendirilmelidir”

Havuzlara yapılan filelerin özelliğinde hakkında bilgi veren Caner Celasun, “Bu filenin özelliği ise kenarları halat dikilidir. Gözenek açıklığı 4 santimetredir, ip kalınlığı ise 4 milimetredir. Bunun daha genişini kullanmıyoruz. Çünkü geniş kullanıldığı zaman burada el geçebiliyor. Çocuklar gözenekten havuza oyuncak ve benzeri şeyler atarak almaya kalkıyorlar. O da tehlikeyi biraz daha arttırıyor. Bu sebeple gözenekleri sık tutup, daha kalın halatlarla güçlendirmiş şekilde uyguluyoruz. Bunu hem üzerine kapatıyoruz hem de çevresine uyguluyoruz. Bu biraz maliyetli gözüküyor ama öyle değil. Bunu can kaybı yaşanmadan yapmaları gerçekten çok önemlidir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA