Muğla'da Midibüsün Uçuruma Devrilmesi

EGETURDER Başkanı Cirit: 'Araç hiçbir TURSAB acentesine bağlı değildir. Sadece o gün için günlük kaçak turizm işine gittiği açık ve nettir'

Ege Turizm Taşımacılar Derneği (EGETURDER) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Cirit, Muğla'da 24 kişinin hayatını kaybettiği midibüs kazasına ilişkin 'Araç hiçbir TÜRSAB acentesine bağlı değildir. Sadece o gün için günlük kaçak turizm işine gittiği açık ve nettir.' dedi.

Cirit, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, 'Anneler Günü' organizasyonu için İzmir'den Marmaris'e giden midibüsün devrilmesi sonucu yaşamını yitiren 24 kişiye Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Kazadan büyük bir üzüntü duyduklarını belirten Cirit, 'Organizasyona katılanları Marmaris'e götüren araçta İzmir'in Ödemiş ilçesinde galerici olarak bilinen H.K'ye ait yetki belgesi kullanılmıştır. Biz buna sektörde hatır için, fatura kesilmeden araç taşıt kartına işletilen 'kirli belge' diyoruz.' diye konuştu.

Bahsettiği kişiyle de görüştüklerini aktaran Cirit, belge sahibinin kendilerine, herhangi bir kiralama yapmadığını ve geçen 17 aylık dönemde de bir iş yaparak fatura kesmediğini söylediğini savundu.

Kaza yapan midibüsün bireysel kaçak taşımacılıkta kullanıldığını ileri süren Cirit, 'Araç hiçbir TURSAB acentesine bağlı değildir. Sadece o gün için günlük kaçak turizm işine gittiği açık ve nettir. Sürücü Armağan Sertbaş, kendine ait 'S plaka' ile şehir içinde servis taşımacılığı yapıyordu. Bireysel taşımacılık maalesef sıkıntıya neden oluyor. Turizm taşımacılığında kurumsal olarak bu işi yapan firmalarla görüşmeliyiz.' dedi.

Cirit, meslek liselerinde sürücü bölümü açılmasını önerdi. Eğitimli sürücüler yetiştirilmesinin önemine değinen Cirit, şunları kaydetti:

'Lisede motor, mekanik, teorik ve pratik eğitim verilebilir. Bunun dışında yabancı dil, iletişim konuları da irdelenerek yolcu ve yük taşımacılığına uygun sürücüler yetiştirilebilir. Nihayetinde onlara uygun bir ustalık belgesi vermiş oluruz. Mevcut yönetmeliğe göre yolcu ve yük taşımacılığı belgeleri birbirine karışıyor. Bu iki konunun ayrı ayrı ele alınması gerekiyor.'
Kaynak: AA