Milletvekillerinden Atatürk'e Hakarete Tepki

TBMM Başkanvekili Hamzaçebi: 'Tarihçilikleri kendilerinden menkul birtakım kişilerin Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik saldırılarını şiddetle kınıyorum. Atatürk, Cumhuriyet'i ilan eden, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu değerlerini borçlu olduğumuz önder ve liderdir' AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı: 'Zaman zaman birtakım tuhaf insanların, meczupların kerameti kendinden menkul iddialarla, dedikoduya yaslanan beyan ve hezeyanlarını daha önce de reddettiğimiz gibi şimdi de reddediyoruz' CHP Grup Başkanvekili Altay: 'Atatürk'e dil uzatan, hakaret ve küfre kadar uzanan kahpelik ve alçaklığa yeltenenler olsa olsa meczuptur, sapıktır, nankördür'

TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, tarihçilikleri kendilerinden menkul birtakım kişilerin Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik saldırılarını şiddetle kınadıklarını belirterek, 'Atatürk, Cumhuriyet'i ilan eden, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu değerlerini borçlu olduğumuz önder ve liderdir.' dedi.

TBMM Genel Kurulunda milletvekilleri, Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik çirkin ifade ve hakaretlere tepki gösterdi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Atatürk'e yönelik çirkin ifade kullanılmasını kabul edemeyeceklerini belirterek, 'Atatürk'e dil uzatan, hakaret ve küfre kadar uzanan, kahpelik ve alçaklığa yeltenenler olsa olsa meczuptur, sapıktır, nankördür. Asıl sorgulanması gereken, bu cüreti nereden aldıklarıdır. İktidar partisinin bu konudaki kimi uygulamalarının, bu tür eylemlere zemin hazırladığının da üzülerek altını çizmek zorundayım. İktidar partisine düşen görev, bu meczuplara bu ortamı sağlamamaktır.' diye konuştu.

Altay, 'örnek insan, Atatürk ve bayrak sevdalısı, tanıdığı en çalışkan, en dürüst ve en ahlaklı siyaset adamı' olarak nitelendirdiği eski CHP Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu'nu, ölümünün 3. yılında CHP Grubu olarak özlemle, şükranla ve rahmet andıklarını söyledi.

Cumhuriyet gazetesi internet sitesi yayın yönetmeni Oğuz Güven'in tutuklanmasını, yargı garabeti olarak gördüklerini ifade eden Altay, 'Anamuhafelet partisinin genel başkan yardımcısını kasten ve taammüden kurşun sıkmak suretiyle öldürmeye teşebbüs eden bir caninin dün tahliye edildiği düşünüldüğünde demek ki bu ülkede hapse girmek için gazeteci, tahliye olmak için de siyasetçiye kurşun atan olmak gerekiyor. Bunu kabul edemeyiz. Bu, yargının iktidarın sopası haline dönüştüğünün örneğidir. Şiddetle protesto ediyoruz.' dedi.

- 'Yeni bir devletin inşaasının yolunu açtı'

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs'ta Samsun'a çıkarak, Anadolu ve Rumeli'deki milli mücadale iradesini örgütlediğini ve buradan yeni bir devletin inşasının yolunu açtığını söyleyerek, 'Zaman zaman birtakım tuhaf insanların, meczupların kerameti kendinden menkul iddialarla, dedikoduya yaslanan beyan ve hezeyanlarını daha önce de reddettiğimiz gibi şimdi de reddediyoruz.' değerlendirmesinde bulundu.

Bostancı, Aslanoğlu'nu, ölümünün 3. yılında rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.

TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, tarihçilikleri kendilerinden menkul birtakım kişilerin Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik saldırılarını şiddetle kınadığını söyledi.

Hamzaçebi, 'Mustafa Kemal Atatürk, dağılan imparatorluğun ardından, imparatorluğun küllerinden Anadolu'da yeni bir devleti, Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmanın mücadelesi olan Kurtuluş Savaşı'nı başlatan, bunu başarıya ulaştıran, Cumhuriyet'i ilan eden, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu değerlerini borçlu olduğumuz bir önderdir ve liderdir.' ifadesini kullandı.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da konuşmasında, 19 Mayıs 1919'da kurtuluş mücadelesini başlatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, milli mücadelenin tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla andığını belirtti. Akçay, eski CHP milletvekillerinden Ferit Mevlüt Aslanoğlu'nu da ölümünün 3. yılında rahmetle yad ettiğini söyledi.

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu ise HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın 194 gündür tutuklu olduğunu ifade etti.

Bugün Genel Kurulda yapılacak HSK seçimlerinin, kendileri ve referandumda hayır oyu verenler için hiçbir değerinin olmadığını iddia eden Kerestecioğlu, Cumhuriyet gazetesi internet sitesi yayın yönetmeni Oğuz Güven'in tutuklanmasının, Türkiye'de ifade ve basın özgürlüğü ile yargının ne durumda olduğunu gösterdiğini savundu.

Kaynak: AA