Merkezefendi Belediyesinden Eğitime Destek

Merkezefendi Belediyesi tarafından 2 milyon lira yatırımla Sümer ve Sevindik mahallelerine hitap edecek anaokulunun yapımı tamamlanarak hizmete açıldı.

Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, törende yaptığı konuşmada, geleceğin Türkiye'sinde söz sahibi olacak çocukların iyi okullarda yetişmiş, iyi eğitim almış çocuklar olacağını ifade etti.

Belediyenin eğitim, güvenlik, sağlık ve birçok konuda kamu hizmetlerinin yürütülmesinde vatandaşların öncelikli ihtiyaçları için bütçesinde yer ayırmasının anlamlı olduğunu dile getiren Altıparmak, şunları söyledi:

'Çok güzel bir okul oldu. Hayırlı uğurlu olsun. Anaokulu eğitimi alanlar daha başarılı oluyor. Tekli eğitime geçmek için özellikle geniş olan okul bahçelerine bir anaokulu yaptırarak tam bir eğitime geçmek istedik. Fevkalade konforlu ve güzel bir okul. Bu çerçevede emeği geçen Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ve ekibine, takip eden Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz'a teşekkür ediyorum. Geleceğin Türkiye'sinde söz sahibi olacak çocuklarımızın bu okullarda yetişmelerini sağlamış olacağız.'

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz da 'Bugün Sümer ve Sevindik mahallelerimizde bir coşku var, bir bayram var, bir heyecan var. Bu heyecanımıza ortak olan Merkezefendi Belediye Başkanımıza, bize bu sevinci yaşattıkları için ve 83. anaokulumuzu Denizli'mize kazandırdıkları için kurumum ve şahsım adına içtenlikle teşekkür ediyorum.' dedi.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Merkezefendi ilçesinin bir eğitim ilçesi olduğunu vurguladığı konuşmasında, 'Merkezefendi ilçemiz eğitimde bir markadır. Hem akademik başarı anlamında, hem sportif başarı anlamında, hem TEOG sınavlarında hem üniversite sınavlarında sadece Denizli'de değil Türkiye'de ilk 3'tedir ya da ilk 5'tedir. Bu başarının bizler için sürdürülebilir ve kalıcı olması çok çok önemli. Bizler onun için bugüne kadar en başta İl Milli Eğitim Müdürümüz, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, milli eğitim camiamız olmak üzere bir iş birliği içerisinde Merkezefendi'nin eğitimde marka olma vasfını daha da derinleştirmek için büyük bir gayret içerisindeyiz.' diye konuştu.

Eğitime katkılarının artarak devam edeceğinin altını çizen Subaşıoğlu, bugün açılışını gerçekleştirdikleri Sümer-Sevindik Anaokulu'nun yaklaşık 2 bin 500 metre kapalı alanı olan, bodrum artı 2 kat üzerinde kurulmuş, 3 bin 400 metrekare arsası ve bahçesi olan, 6 derslikli 300 öğrenci kapasiteli, içerisinde at yolu olan at kulvarı olan bir anaokulu olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA