Malkara'dan Kısa Kısa

Malkara Mustafa Uysal Ortaokulu öğrencileri TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı kapsamında okul salonlarında kendi projelerini tanıttı.

TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında Malkara ilçesinden başvurusu kabul edilen ve projelerinin desteklenmesi uygun görülen Mustafa Uysal Ortaokulu öğrencileri, okul içindeki salonda yıl içinde gerçekleştirdikleri projeleri sergilediler.

Okulda açılan bilim fuarının açılışını gerçekleştiren Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, AA muhabirine yaptığı açıklamada bu tip fuarların bilim ve teknoloji alanına büyük katkı sağlayacağını belirterek, 'Büyük mucitler işte buralardan yetişecekler. Yeter ki biz destek verelim, onlara güvenelim ve arkalarında olalım. Devlet olarak imkanlar da sağladığımızda Türk insanının yapamayacağı iş yok. Buna inanıyorum ve gençlerimizi kutluyorum. Yüze yakın proje var ve hepside gerçekten birbirinden güzel ve yararlı.' diye konuştu.

Malkara Mustafa Uysal Orta Okulunda açılan Bilim Fuarı 3 gün boyunca gezilebilecek.

-19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı

İstanbul Masterler Kulübü üyeleri, Atatürk'ü Anma ve Barış Koşusu etkinlikleri kapsamında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu evin bahçesinden alınan toprağı, Malkara Kaymakamı Erkan Karahan'a teslim etti.

Tekirdağ-Edirne il sınırında Masterleri karşılayan Karahan, kendisine İstanbul Masterleri Atletizm Kulübü Başkanı Rıdvan Doğan ve Genel Sekreter Zeynep Savcı tarafından teslim edilen toprak ve bayrağı öperek teslim aldı.

Karahan kendisine teslim edilen Bayrak ve Toprağı öperek tekrar Doğan ve Savcı’ya teslim ederek, 'Bu kutsal emanetleri Anıtkabir'e teslim edilmek üzere sizlere teslim ediyorum. Yolunuz açık olsun.' dedi.

İstanbul Masterlerini Karahan, Belediye Başkan Yardımcısı Celal Yılmaz ve Bahaettin Cömert, Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Murat

Kızıltan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Remzi Barış karşıladı.

Masterler'in başladıkları koşularına 4 grup halinde toplam 40 kişi katılıyor.

-Malkara'da şükür duası

Malkara ilçesine bağlı 5 mahallenin birleşimi ile 'Şükür Duası' yapıldı.

Malkara'ya bağlı Ballı, Alaybey, Kavakçeşme, Aksakal ve Emirali Mahallelerinin birleşimi ile Ballı Mahallesi Okul Bahçesinde yağmur şükür duası yapıldı.

Şükür duasına katılan mahalleler adına bir açıklama yapan Şerif Keskin, günlerdir bekledikleri rahmeti yüce Allah'ın verdiğini belirterek, 'Çiftçilerimizin ve üreticilerimizin yüzü güldü. Bu nedenle bizlerde şükür duası yapmaya karar verdik. 5 mahalle birleştik. Mahallelerimizden minibüs ve otomobillerle şükür duamıza katıldılar. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak'a, Malkara Belediye Başkanımız Ulaş Yurdakul'a ve tüm katılan davetlilere teşekkür ederiz.' diye konuştu.

Bin kişiyi aşkın vatandaşın katıldığı etkinlik Malkara ilçe Müftü Vekili Süleyman Pek yaptırdı.

Kaynak: AA