Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır Açıklaması

'Hedefimiz Malatya'yı daha da büyütmek'.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, hedeflerinin Malatya'yı daha da büyütmek olduğunu söyledi.

Çakır, Nikah Sarayı'nda düzenlediği basın toplantısında, Malatya Büyükşehir Belediyesinin faaliyetleri ile ilgili değerlendirme yaptı.

Malatya Belediyesinin büyükşehir statüsüne kavuşmadan önce 212 kilometrelik hizmet alanının olduğunu, Büyükşehir Belediyesi statüsü ile hizmet alanının 60 kat artarak 12 bin 312 kilometrekareye çıktığını belirten Çakır, 3 yıllık büyükşehir sürecinde önemli hizmet ve yatırımlar yaptıklarını belirerek, 'Hedefimiz Malatya'yı daha da büyütmek.' dedi.

Malatya genelinden sorumlu olan Büyükşehir Belediyesinin, 13 ilçe, 716 mahalle ve bin 150 mezraya hizmet götürdüğünü vurgulayan Çakır, çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi.

İmar, ulaşım, turizm ve jeolojik gibi ana planların tamamlandığını aktaran Çakır, MASKİ'nin 2071 hedefleri doğrultusunda 325 milyon lira tutarında 2 bin 567 kilometre altyapı hizmeti yaptığını, kentlere kimlik kazandıran caddelerle ilgili olarak önemli caddeler açtıklarını, küçük caddeleri bulvar haline getirdiklerini, güney ve kuzey kuşak yollarının önemli mesafelerini açtıklarını, Malatya’ya özgü bir çevre yolu düzenlediklerini, toplamda 3 bin 253 kilometre asfaltlama yaptıklarını, 584 kilometre yeni yol açtıklarını, 2 bin 342 kilometre yol genişletme çalışmaları yaptıklarını kaydetti.

Çalışmaları hakkında detaylı sunum yapan Çakır, bir kentin kalkınmasının binaların yükselmesiyle değil insanların bilinçlenmesiyle olacağını belirtti.

Çakır, toplantı sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Kaynak: AA