Lübnan'da 'Din Ve Kültür Turizmi Projesi'

Lübnan Başbakanı Hariri: 'Lübnan, dinlerin bir araya geldiği bir toprak. Daha iyi ve güçlü bir ekonomi için kesinlikle dini turizmdeki payımızı almalıyız. Müslüman ve Hristiyanlara ait şu ana kadar haritalanmış 230 destinasyonumuz var'

Lübnan'da din ve kültür turizmini canlandırmak amacıyla gerçekleştirilen 'Din ve Kültür Turizmi Projesi', başkent Beyrut'ta yer alan Hükümet Sarayı'nda düzenlenen bir etkinlikle tanıtıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Lübnan Başbakanı Saad Hariri, ülkede farklı din ve mezheplerin bir arada yaşama tecrübesine vurgu yaparak, projenin, ülkedeki dini ve kültürel merkezlerin tanıtımı için önemli olduğunu ifade etti.

Başbakan Hariri, 'Lübnan, dinlerin bir araya geldiği bir toprak. Daha iyi ve güçlü bir ekonomi için kesinlikle dini turizmdeki payımızı almalıyız. Müslüman ve Hristiyanlara ait şu ana kadar haritalanmış 230 destinasyonumuz var. Bu projede kar yağmasını veya resmi tatilleri beklemenize gerek yok.' dedi.

Projenin ekonomik getirilerinin yanı sıra ulusal ve insani faydalarına da değinen Hariri, 'Dünya, inançları bir araya getirmek için uğraşırken Lübnan'ı örnek alabilir.' ifadelerini kullandı.

Lübnan'daki çeşitli din ve mezheplerin temsilcilerinin katıldığı etkinliğin açılışında Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes de hazır bulundu.

Ülkedeki dini ve kültürel merkezlerin turizme kazandırılmasını amaçlayan projeye Lübnan başbakanlığının yanı sıra özel sektör ve çeşitli üniversiteler destek sağlıyor. Projede, ülkenin çok dinli ve çok kültürlü yapısı öne çıkarılıyor.
Kaynak: AA