Kırklareli'nin Kayıt Dışı İstihdam Başarısı

SGK Kırklareli Müdürü Halcı: 'Kayıt dışı istihdam Türkiye'de yüzde 38 seviyelerinde iken Kırklareli'nde bu oran yüzde 15'tir. Türkiye'nin 2023 hedefi ise yüzde 24'tür. Yani biz ortalamanın çok çok altındayız.'

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kırklareli Müdürü Tahsin Halcı, 'Kayıt dışı istihdam Türkiye'de yüzde 38 seviyelerinde iken Kırklareli'nde bu oran yüzde 15'tir. Türkiye'nin 2023 hedefi yüzde 24'tür. Yani biz ortalamanın çok çok altındayız.' dedi.

Sosyal Güvenik Haftası etkinlikleri kapsamında bir restoranda basın mensuplarıyla bir araya gelen Halcı, yaptığı konuşmada, Kırklareli'nde kayıt dışı istihdamla mücadele çalışmalarını en iyi şekilde sürdürdüklerini söyledi.

Kayıt dışı istihdamla mücadelede Kırklareli'nin en başarılı iller arasında olduğunu ifade eden Halcı, Türkiye'nin 2023 hedeflerini bile geçtiklerini vurguladı.

Halcı, 'Kayıt dışı istihdam Türkiye'de yüzde 38 seviyelerinde iken Kırklareli'nde bu oran yüzde 15'tir. Türkiye'nin 2023 hedefi yüzde 24'tür. Yani biz ortalamanın çok çok altındayız. Bu başarılar tabiki kolay olmuyor. Gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bu oranlar Avrupa ülkelerinin bile altındadır.' diye konuştu.

Kayıt dışı istihdamda çok iyi bir noktaya geldiklerini dile getiren Halcı, ancak bu rakamları dahada düşürmek istediklerine işaret etti.

Özverili çalışmalarından dolayı personelini de tebrik eden Halcı, şöyle devam etti:

'Biz tüm vatandaşa hizmet eden kurumuz. Türkiye'nin nereden nereye geldiğini çok iyi biliyoruz. Bu nedenle hizmet ederken yorulmuyoruz. Bu rakamlar bizim için büyük bir başarı ama bunu aşağıya çekmek içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Personelimiz sürekli iş yeri ziyaretleri yapıyor. Gördükleri olumsuzlukları işletme sahibine bildirerek gerekli uyarılarda buluyor. Yıl içerisinde bin 400 işletme ziyaret edildi.'

Halcı, kayıt dışı istihdamı yüzde 10'un altına düşürmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA