Kırıkkale'de Şehit Ailesine 'Şehadet Belgesi' Verildi

İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak ve eşi tarafından, şehit Jandarma Uzman Çavuş Turgay Uğantaş'ın ailesine 'Şehadet Belgesi' verildi.

Şırnak'ın Uludere ilçesi Bestler-Dereler bölgesinde 22 Nisan'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Uğantaş'ın Etiler Mahallesi'ndeki baba evini ziyaret eden Çakmak, bu vatan için canını feda eden aziz şehitleri rahmetle andığını söyledi.

Silah arkadaşları şehit Uğantaş'ın herkesin uğruna ölmeye hazır olduğu al bayrak için canını seve seve feda ettiğini dile getiren Çakmak, 'Bizlerin en önemli görevi şehidimizin bize olan emanetlerine sahip çıkmak ve aziz hatıralarını yaşatmaktır. Bunun için elimizden ne geliyorsa sonuna kadar yapmaya hazırız.' diye konuştu.

Şehidin babası Cemal Uğantaş da 'Vatanın bekası için şehit olan oğlumla gurur duyuyorum. Vatan sağolsun, milletimiz sağolsun.' dedi

Konuşmaların adından şehidin kahramanlık belgesi olan 'Şehadet Belgesi' Albay Çakmak tarafından şehidin babasına, hizmet belgesi de annesine teslim edildi.

Kaynak: AA