Kaza Öncesi Son Görüşmelerini Anlattılar

Muğla'da uçuruma devrilen midibüste hayatını kaybeden ve yaralananların yakınları, akrabalarıyla yaşadıkları son görüşmelerini anlattılar Kazada 2 ablasını kaybeden Aykut: 'Ablalarım geziye katılmam için çok ısrar etti, hastayım dedim gitmedim. Hayatını kaybeden ve yaralanan ablalarım, en son Aydın'ın Çine ilçesinde kahvaltı için verdikleri mola sırasında babamı aramışlar. Ondan kendilerine dua etmesini istemişler. Babam da yollarının açık olmasını, Allah'a emanet olmalarını söylemiş' Kazada eşini kaybeden Güllü: 'Eşim kazadan önce arayıp oğlumuzu işe gitmesi için uyandırmamı istedi'

TEZCAN EKİZLER - Muğla'da midibüsün uçuruma devrilmesi sonucunda hayatını kaybeden ve yaralananların yakınları, akrabalarıyla kazadan önceki son görüşmelerini anlattılar.

Anneler Günü organizasyonu kapsamında İzmir'den Marmaris'e giden ve kazaya karışan midibüste 3 ablası ve bir yeğeni bulunan Hülya Aykut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayda hayatını kaybeden ablaları Fatma Sevindik ve Hatice Güllü ile yaralı Bahar Sinur ve yeğeni Simge Sinur ile olaydan bir gün önce akrabalarının düğününde bir araya geldiklerini anlattı.

Ablalarının geziye katılacakları için çok heyecanlı olduğunu, tüm gece Marmaris gezisini konuştuklarını ifade eden Aykut, ablalarıyla düğünde çekilen fotoğraflara bakarak gözyaşı döktü.

Ailedeki 7 kardeşin en küçüğü olduğunu, ablalarının öldüğüne hala inanamadığını ifade eden Aykut, tek tesellisinin ise ablası Bahar ile yeğeni Simge Sinur'un kazadan yaralı kurtulması olduğunu kaydetti.

- Ölmeden kısa süre önce dua istemişler

Daha önce kendisinin de ablalarıyla birlikte 3 kez tura katıldığını, o zamanlar aracı Marmaris gezisini organize ettiği iddia edilen Nazlı Ceylan'ın eşi Murat Ceylan'ın kullandığını belirten Aykut, ablalarıyla yaşadıkları son anları şöyle anlattı:

'Ablalarım geziye katılmam için çok ısrar etti, hastayım dedim gitmedim. Ablamlar 'Gel kızınla eğlenirsin' dediler. Ben istemeyince 'Üzülme' dediler. Bayramdan sonra bir gezi daha vardı oraya gidecektik. Kendimi şanslı hissediyorum. Ben ve kızım sağ ve yaşıyoruz. Bundan sonra asla geziye katılmak istemiyorum. Geride kalan yeğenlerime annelik yapacağım.

Kazada hayatını kaybeden ve yaralanan ablalarım, en son Aydın'ın Çine ilçesinde kahvaltı için verdikleri mola sırasında babamı aramışlar. Ondan kendilerine dua etmelerini istemişler. Babam da yollarının açık olmasını, Allah'a emanet olmalarını söylemiş.'

- Oğlunu uyandırmasını istemiş

Kazada yaşamını yitiren Hatice Güllü'nün eşi Şükrü Güllü, eşinin gezilere sık sık katıldığını, kazadan kısa bir süre önce de kendisini aradığını ifade etti.

Güllü, 'Eşim kazadan önce arayıp oğlumuzu işe gitmesi için uyandırmamı istedi.' dedi.

Olayda hayatını kaybeden Fatma Sevindik'in eşi Halim Sevindik de hayat arkadaşının kendisini gittiği gezilere davet ettiğini ancak hiç gitmediğini söyledi.

Eşinin sabah namazını kılıp yola çıktığını belirten Sevindik, halen olayın şokunu yaşadıklarını ifade etti.

Fatma Sevindik'in oğlu Tansu Sevindik ise 'Annem artık bir melek oldu. En acı şey Anneler Günü'nde annemi kucaklayamadım.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA