Karadere Taşkınlardan Korunacak

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Karadere Mahallesinde dere ıslahı başladı. Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmalar Karaderelileri sevindirdi.

Karadere Taşkınlardan Korunacak
İlçeye 13 kilometre uzaklıktaki Karadere Mahallesinin içinden geçen ve kış aylarında sık sık taşan derenin ıslahına başlandı. Mahalleye giden Belediye Başkanı Necdet Uysal çalışmaları yerinde incelerden, mahallenin sel tehlikesinden korunacağını söyledi.

Derenin mahallenin içinden geçen bin 50 metrelik bölümünün kenarlarına duvar çekileceğini anlatan Başkan Necdet Uysal, ”Yapımına başlanacak olan Reşitköy barajının suyunun yüzde 55’i bu dereden alınacak. Yağışın yoğun olduğu günlerde sel tehlikesi oluyordu. Derenin ıslahının bitmesi ile bu tehlike ortadan kalkacak. Dere ıslahı için 4 milyon 500 bin lira harcanacak” dedi.

Yağışlı havalarda korku yaşadıklarını anlatan mahalle halkından Mehmet Arıcı, ”Bu dere iki defa taştı ve çevresine zarar verdi. Islah edilince bizde bu tehlikeden kurtulacağız. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA