Kaman Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisi

Kaman Halk Eğitim Merkezi'nde eğitim gören kursiyerlerin el emeği ürünlerinin yer aldığı serginin açılışı yapıldı.

Kaman Kaymakamı Murat Girgin, Halk Eğitim Merkezindeki serginin açılışında yaptığı konuşmada, 2016-2017 eğitim yılında her meslek grubundan kişinin burada kurs görerek kendini geliştirdiğini söyledi.

Halk Eğitim Merkezlerinin önemine dikkati çeken Girgin, 'Bu yıl İŞKUR, ilçe Tarım, Gençlik Merkezi ve Halk Eğitim Merkezinin kendi bünyelerinde açmış oldukları farklı branşlardaki kurslarımızla kadınlarımıza, gençlerimize gerek meslek edindirici gerekse ihtiyaçlarını giderecek kurslarda güzel sonuçlar alındı. Eylül ayından bu yana süregelen kurslarda görev alan usta öğreticilerimize, çalışan personellerimize ve bu kurslara katılıp kendi mesleki programında başarılı olan vatandaşlarımıza, emekleri geçen gençlerimize, kadınlarımıza teşekkür ediyorum.' diye konuştu.

Kaman Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nurettin Yaşar da bu yıl 27 meslek, 13 okuma yazma, 55 genel olmak üzere 95 kurs açtıklarını belirterek, bu kurslarda bin 473 kursiyere sertifika verdiklerini ifade etti.

Merkezde uzaktan eğitim faaliyetleri de yaptıklarını vurgulayarak, 'Uzaktan eğitim kapsamında açık öğretim lisesi, açık ortaokul kayıtları ve kayıt yenileme işlemleri, ders seçimi, kitap dağıtım işlemleri burada yapılmaktadır. İlçemizde açık liseye kayıtlı 414 yetişkin öğrenci ve açık ortaokula kayıtlı 108 yetişkin ve öğrenci bulunmaktadır.' ifadelerini kullandı.

Açılışı yapılan ve 3 gün açık kalacak sergide kursiyerlerin el emeği göz nuru ürünleri yer alıyor.

Kaynak: AA