İsrailli Bakandan 'Esed'e Suikast Düzenlenmesi' Çağrısı

KUDÜS – İsrail Bayındırlık ve İskan Bakanı Yoav Galant, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'e suikast düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

İsrail basınında yer alan haberlere göre, işgal altındaki Kudüs'te bir konferansta konuşan Galant, 'Onun (Esed'in) dünyada yeri yok. Ben Esed'in öldürülmesinin zamanının geldiğini düşünüyorum. İş bu kadar basit.' dedi.

Esed rejiminin Suriye'deki eylemlerini Nazi Almanyası lideri Adolf Hitler'in yaptıklarına benzeten İsrailli bakan, 'Suriye'deki durum insanları öldürmek, onlara karşı kimyasal silah kullanmak ve son olarak da 70 yıldır görmediğimiz, insanların cesetlerini yakmaktan ibarettir.' diye konuştu.

Galant, Esed rejimin Suriye'de yüz binlerce insanı öldürerek katliam yaptığını belirterek, 'Esed'in öldürülmesi yılanın kuyruğunun kesilmesi mesabesindedir. Asıl yılanın başı olan Tahran'a sıra gelmelidir.' ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcılarından Stuart Jones, dün düzenlediği basın toplantısında, Esed rejiminin Suriye'de Saydnaya Hapishanesinde binlerce insanı öldürerek cesetlerini yaktığını açıklamıştı.

Jones, başkent Şam'a yaklaşık 45 dakika uzaklıkta bulunan hapishanede günde ortalama 50 kişinin öldürüldüğüne inandıklarını kaydetmişti.

Esed rejiminin İdlib'in Han Şeyhun beldesine 4 Nisan'da düzenlediği kimyasal saldırıda ise çoğu çocuk 100'den fazla sivilin öldüğü, 500 kişinin gazdan etkilendiği bildirilmişti.

Kaynak: AA