İnşaattan Düşen Sıvacı Kardeşler Yaralandı

Adana’nın Kozan ilçesinde bir inşaatta sıva ustası olarak çalışan iki kardeş, çalışmaları sırasında üzerine bastıkları kalasın kırılması sonucu, çalıştıkları binanın ikinci katından toprak zemine düşerek yaralandılar.

İnşaattan Düşen Sıvacı Kardeşler Yaralandı
Edinilen bilgiye göre, olay Ağlıboğaz Mahallesi, Feyza Sokak üzerinde bulunan iki katlı inşaat halindeki binada meydana geldi. İnşaatı devam eden binanın ikinci katında sıva ve kaplama çalışması yapan sıva ve dekorasyon ustası kardeşler Mehmet Özadin (38) ve Durmuş Özadin (40), çalışmaları sırasında kurdukları inşaat tezgahındaki kalaslardan birinin kırılması sonucu ikinci kattan toprak zemine düştüler. Özadin kardeşlerin sesini duyup gelen bölgede ikamet eden vatandaşlar da yerde yatan ustaları görünce hemen 112 acil müdahale ekiplerine haber verdiler. Olay yerine gelen ambulans ile yaralı sıvacı kardeşler, Kozan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenilirken polis olay yerinde inceleme yaptı.

Olay yerindeki vatandaşlar, “Sesi duyunca hep koştuk. Ambulansı aradık geldi. Kalas kırılmış, işçiler yere düşmüşler” dediler.

İnşaatın ikinci katından düşerek şans eseri olaydan yaralı olarak kurtulan Durmuş Özadin hastanede gazetecilere yaptığı açıklamada, “Sıva yaparken kalasımız kırıldı düştük hepsi bu. Dekorasyon yaparken yere düştük. Çok şükür bir şeyimiz yok. Arkadaşın durumu da iyi. Kırık çıkığımız yok. Arkadaş zaten kardeşim olur. Yaklaşık beş altı metre yüksekten düştük. Çok şükür ki düştüğümüz zemin toprak. Beton olsa böyle kurtulma şansımız yoktu” diye konuştu.

Kaynak: İHA