Gölbaşı Belediyesi Engellileri Yalnız Bırakmadı

“Engelliler Haftası”, Gölbaşı Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte kutlandı.

Gölbaşı Belediyesi Engellileri Yalnız Bırakmadı
Atatürk Sahil Parkı’nda düzenlenen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Gölbaşı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Gölbaşı Belediyesi İşaret Dili Kursu öğrencilerinin İstiklal Marşı okunurken işaret diliyle eşlik etmesi vatandaşlardan büyük alkış aldı.

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, “Engelliler Haftası” programında yaptığı konuşmada, kültür ve inanç gereği toplumdaki insanların hepsine sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

Herkesin birer engelli adayı olduğunu ifade eden Başkan Duruay, şunları kaydetti:

“Bizler engelsiz bir hayat için elimizden geleni sonuna kadar yapacağız. Devletimizin son yıllarda yapmış olduğu sosyal atılımlarla engellilerimize, muhtaç olan ailelerimize ve gençlerimize sahip çıkması, onlara iş imkanının daha çok verilmesi ve belediyelerimizin de sosyal belediyecilik anlamında bu işlere devam etmesi, bütün halkımızın takdirini toplamaktadır. Biz göreve geldiğimizde engellilerle beraber derneğimizi kurup onlara güzel bir mekan tahsis etmiştik. Yapmış olduğumuz bir projede, Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’ndeki yerimiz yıkıldı. Sene sonuna kadar orayı tekrar yapıyoruz. Yaptığımız zaman engelli kardeşlerimizin orada hoşça vakit geçireceği büyük alanları da oluşturacağız. Onlara oradaki mekanlarını geri vereceğiz.”

“Engelsiz bir hayat sunmak için onların devamlı yanındayız”

Başkan Duruay, Gölbaşı Belediyesi ile İŞKUR’un ortaklaşa Bilgisayar ve Muhasebe Kursu açtığını belirterek, “Buradan bazı arkadaşlarımız mezun oldu. Bazıları da bu kurslara devam ediyor. Halk Eğitim Merkezimizle beraber Takı-Tasarım, Halk Müziği ve Bağlama Kurslarına devam etmekteyiz. Engelsiz bir hayat sunmak için biz onların devamlı yanındayız. Bu toplumda da beraber yaşayacağız. Onlara aileleri ile birlikte mutlu bir yaşam diliyorum” diye konuştu.

Şarkı, şiir ve “ Canım Annem” isimli mektubun okunduğu programda, Gölbaşı Bahçelievler Özel Eğitim Merkezi öğrencileri tarafından ıspanaklı yumurta gösterisi yapıldı. Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) öğrencilerinin teşekkür konuşmalarının ardından Gölbaşı Belediyesi Engelli Birimi Halk Müziği Korosu konser verdi.

Programa, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, çok sayıda engelli vatandaş ve ailesi katıldı.

Kaynak: İHA