Geleceğin Gıda Mühendisleri Miniklere 'Süt'ün Önemini Anlattı

Dünya Süt Günü etkinlikleri kapsamında Çankırı Karatekin Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm öğrencileri Çankırı Merkez Atatürk İlkokulunda derslere girerek minik öğrencilerine sütün önemini anlattılar.

Geleceğin Gıda Mühendisleri Miniklere 'Süt'ün Önemini Anlattı
Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Aydemir nezaretinde okula gelen öğrenciler üçerli gruplar halinde sınıflara girerek bir ders saati boyunca sunum eşliğinde sütün faydalarını, beslenmedeki önemini anlattılar.

Dersin ardından üniversiteli öğrenciler minik öğrencilere süt dağıtımı gerçekleştirdiler ve birlikte oyunlar oynadılar.

Konuya ilişkin açıklama yapan Çankırı Karatekin Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Aydemir, “Süt hakkında toplumu bilinçlendirmek ve tüketimin artmasını teşvik etmek amacıyla her yıl 21 Mayıs tarihi ’Dünya Süt Günü’ olarak kutlanmaktadır. Dünya Okul Süt Günü çerçevesinde süt tüketiminin özendirilmesi amacıyla çeşitli okullarda süt dağıtımı yapılması sağlanacak ve çocuklara sütün beslenmedeki önemi ile ilgili bilgiler verilir. Bizde Çankırı Karatekin Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü olarak farkındalık oluşturmak ve ilkokul çocuklarımıza sütün faydalarını anlatabilmek için öğrencilerimiz ile birlikte böyle bir etkinlik düzenledik. Düşündük ki bizim öğrencilerimiz minik öğrencilerle daha iyi iletişim kurabilir ve onlara sütün faydalarını daha iyi anlatabilir” dedi.

Kaynak: İHA