'Esnaf Ve Sanatkara Da TRT Payı Muafiyeti Getirilsin'

TESK Başkanı Palandöken: 'Esnafın elektrik, su ve doğalgaz faturalarını yüksek ödemesi doğrudan maliyetlere yansıyor. Maliyetlerin artması da mal ve hizmetlerin fiyatlarını olumsuz etkiliyor' 'Eşitlik ilkesi gereği esnaf ve sanatkarların da TBMM'ye sunulan Üretim Reform Paketi yasa tasarısındaki haklardan veya benzeri indirimlerden faydalanabilmesi gerekir'

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın ödediği yüksek elektrik, su ve doğalgaz faturalarının doğrudan maliyetlere yansıdığını, bunun da mal ve hizmet fiyatlarını olumsuz etkilediğini belirterek, 'Eşitlik ilkesi gereği esnaf ve sanatkarların da TBMM'ye sunulan Üretim Reform Paketi yasa tasarısındaki haklardan veya benzeri indirimlerden faydalanabilmesi gerekir.' ifadelerini kullandı.

Palandöken, yazılı açıklamasında, elektrik tüketim bedelinin esnafa büyük maliyet getirdiğine işaret etti.

Esnaf ve sanatkarın bu konuda desteklenmesi ve elektriği indirimli kullanması gerektiği vurgulayan Palandöken, Üretim Reform Paketi yasa tasarısıyla esnaf ve sanatkara da TRT payı muafiyeti getirilmesini istedi.

Palandöken, esnafın elektrik, su ve doğalgaz faturalarını yüksek ödemesinin doğrudan maliyetlere yansıdığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

'Maliyetlerin artması da mal ve hizmetlerin fiyatlarını olumsuz etkiliyor. Ekonominin belkemiği esnafımız bir yandan AVM ve zincir marketlere karşı rekabet etmeye çalışırken diğer yandan vatandaşa uygun fiyatla satış amacıyla daha ucuza mal ve hizmet temin etmeye gayret ediyor. Bunun gerçekleşmesi de ancak maliyetin düşürebilmesiyle olabilir. Eşitlik ilkesi gereği esnaf ve sanatkarların da TBMM'ye sunulan Üretim Reform Paketi yasa tasarısındaki haklardan veya benzeri indirimlerden faydalanabilmesi gerekir.'
Kaynak: AA