Engelliler Ve Aileleri Farkındalık İçin Yürüdü

İçel’in Erdemli ilçesinde Engelliler Haftası dolayısıyla özel eğitim uygulama merkezi öncülüğünde, engelli öğrenciler ve ailelerinin de katılımıyla farkındalık yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe yaklaşık 150 kişi katıldı.

Engelliler Ve Aileleri Farkındalık İçin Yürüdü
İlçe merkezinde Atatürk Caddesi’nden başlayan yürüyüş güzergahı Cumhuriyet Meydanı, Saim Göküş Parkı’ndan Erdemli Kültür Merkezi’ne kadar devam etti.

Yürüyüş esnasında ’Desteğiniz yerini bulur’, ’Engelsiz yaşam el ele olur’ yazılı pankartların yanı sıra neler yapabildiklerini anlatan engelliler, ’Artık tost yapabiliyorum’, ’Harfleri tanıyorum’, ’Dişlerimi fırçalayabiliyorum’, ’Artık daha çok kelime söylüyorum’ gibi dövizlerle etkinliği renklendirdi.

Yürüyüşe katılan Rahime Coşkun, engellilerin hayatını kolaylaştırmak gerektiğini ifade ederek, "Toplumun bizi böyle kabul etmesini, dışlamamasını istiyoruz" dedi.

Engellilere yardımcı olmak gerektiğini hatırlatan vatandaşlardan Ergün Tay da, "Engellilere her konuda, alışverişte olsun, çarşıda, pazarda, sokakta olusun, okulda olsun her yerde yardımcı olmamız gerekiyor. Onların bizden hiçbir farkı yok. Onlar sadece görüntü itibariyle belki farklılık gösterebilirler ama onlar da her şeyi anlıyor, biliyor, görüyor, izliyor" diye konuştu.

Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin ise Engelliler Haftası dolayısıyla ilçede çeşitli etkinlikler gerçekleştirildiğini belirtti.

Metin, "İlçemizde yaşayan diğer insanların engellilere dikkatini çekmek, onlarla birlikte yaşadığımızı, aynı ortamları, aynı sosyal ortamları, aynı kültürel ortamları paylaştığımızı fark ettirebilmek için bir etkinlik düzenledik. Etkinliklerden bir tanesi de engelli öğrencilerimizle birlikte yürüyüştü. Şimdi de kültür merkezinde tamamını engelli öğrencilerimizin oluşturduğu sosyal etkinlikleri gerçekleştireceğiz. Burada da yine amacımız birlikte yaşadığımız engellilerin sosyal ve kültürel ortamda hayatlarını devam ettirebilmeleri, onların da bir birey olarak kişilik kazanmalarını sağlamaktır" şeklinde konuştu.

Yürüyüş sonunda Erdemli Kültür Merkezi’nde engelli öğrenciler hazırladıkları gösterileri sundu. İlçe protokolünün de katıldığı gösterilerde engelli öğrenciler hünerleriyle büyük beğeni toplayıp, alkış aldı.
Kaynak: İHA