Engelli Çocukların TOMA Keyfi

Adana’da bir günlüğüne polis olan engelli çocuklar, polis araçlarını yakından tanıma fırsatı bulurken, Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı’yla (TOMA) da su sıktı.

Engelli Çocukların TOMA Keyfi
Bedensel veya zihinsel 15 çocuk, Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında bir günlüğüne polis oldu. Üniformalarını giyen çocuklar için Adana Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde bir araya geldi.

Etkinlik, polis köpeğinin şovuyla başladı

Resmi polisler üniformalı çocukları polis araçlarıyla gezdirdi. Akrep diye tabir edilen shortland isimli polis aracı ile TOMA’lar yoğun ilgi gördü. Çocuklar, TOMA ile su sıkmak için birbiriyle yarıştı.

Ayşe Aydın isimli engelli çocuk etkinlik nedeniyle çok mutlu olduğunu belirterek “Polis olmak güzel” dedi.

Onur Kurtulmuş ise bugün başkomiser olduğunu vurgulayarak, “Eğlendik, güzel su sıktık. Bu mesleği çok sevdim” ifadelerini kullandı.

“Oğlum için çok büyük bir gün”

Onur Kurtulmuş’un annesi Cemile Kurtulmuş ise oğlunun küçüklüğünden bu yana hayalinde polislik mesleği olduğunu dile getirerek, “Bugün çok mutlu olduk. Sağ olsun bugün bütün kıyafetleri ayarladı emniyet amirlerimiz. Oğlum için çok büyük bir gün. O mutlu olduğu için ben de mutlu oldum. Hepsine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Şehit Adem Savaş’ın oğlu Alperen Savaş’ın annesi Sevgi Savaş da etkinlik için Adana Emniyet Müdürlüğü’ne teşekkür ederek “Alperen’in babası şehit olduğunda, zaman zaman böyle etkinliklerde de her zaman yanımızdalar. Ekstra ilgi için teşekkür ediyoruz. Çocuklar mutlu oldular. Kendilerini biraz daha özel hissettiler” diye konuştu.

Kaynak: İHA