Elazığ'da Seracılığa Kadın Eli Değdi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından aldığı hibe desteği ile Elazığ'da sera kuran ilk kadın çiftçi Çiçek Aydın, aile bütçesine katkı sunmanın yanında kadınlara da örnek oluyor Aydın: ''Kadınlarımızın bu tür desteklerden faydalanmaları ülkemizin geleceği için bizlere umut veriyor'.

İSMAİL ŞEN - Elazığ'da, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Genç Çiftçi Projesi kapsamında verilen hibe desteğiyle sera kuran Çiçek Aydın, sebze yetiştiriciliğindeki başarısıyla dikkat çekiyor.

Yurtbaşı Beldesi Akmezra Mahallesi'nde 30 bin liralık hibe desteğiyle kurduğu serada salatalık yetiştiren 3 çocuk annesi Aydın, hem aile bütçesine katkı sunmanın hem de ekonomik özgürlüğünü kazanmanın mutluluğunu yaşıyor.

Serasında mevsimine göre domates, salatalık, biber, yeşil soğan, marul gibi ürünler yetiştiren Aydın, son olarak yetiştirdiği salatalıklardan hem yüksek verim elde etmenin hem de aile bütçesine katkı sunanın mutluluğunu yaşıyor.

Aydın, AA muhabirine , İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından verilen sebze ve meyve yetiştiriciliği kursuna katıldıktan sonra 2016 yılında uygulamaya konulan Genç Çiftçi Projesi faydalanarak sera kurmak için başvuruda bulunduğunu belirtti.

Yapılan değerlendirme sonucunda seracılık projesinin kabul edildiğini ve aldığı hibe desteğiyle evinin hemen yanında bir dönümlük alanda sera kurduğunu ifade eden Aydın, şunları söyledi:

'' Diğer arkadaşlar hep hayvancılıkla ilgili başvurularda bulundular. Benim seracılığı seçmiş olmam bu bakımdan daha mantıklı oldu. Diğer bayan arkadaşlara de örnek olduğumu düşünüyorum. Bundan dolayıda çok mutluyum. Seramı kurmamla birlikte kendi işimin patronu olmam ve sigortamı yatırıyor olmam ayrıca bana mutluluk veriyor. Devletimizin dar gelirli çiftçileri kalkındırmak amacıyla vermiş olduğu bu destekler bizler adına çok sevindirici.''

- Kadınlar her işi titizlikle başarıyor

Aydın, evinin hemen yanında kurduğu sera ile evden uzaklaşmadan aile bütçesine katkı sunma fırsatı yakaladığını belirterek, serasına gözü gibi baktığını dile getirdi.

Serada gelir elde etmeye başladıktan sonra bunu gören birçok kadının da sera kurmak için girişimde bulunduğunu işaret eden Çiçek, bu konuda kendisinden bilgi almak isteyen kadınlara yardımcı olduğunu kaydetti.

Kadınların istemeleri halinde başaramayacakları hiçbir iş olmadığını aktaran Çiçek, ''Kadınlarımız işlerini daha verimli daha titizlik ile başarıyorlar. Kadınlarımızın bu tür desteklerden faydalanmaları ülkemizin geleceği için bizlere umut veriyor. Çok başarılı ve güçlü kadınlarımız var.'' şeklinde konuştu:

- Türkiye genelinde 15 bin çiftçiye destek verildi

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan, 2016 yılında uygulamaya konulan Genç Çiftçi Projesi ile Türkiye genelinde 15 bin dar gelirli çiftçiye istihdam sağlamak amacıyla hibe desteği verildiğini anımsattı.

Elazığ'da 207 genç çiftçinin bu destekten faydalandığını ve bunlardan birinin de seracılık için başvuruda bulunan Aydın olduğunu belirten Karahan, Aydın'ın Elazığ'da ilk kadın seracı olması bakımından ortaya koyduğu başarı ile örnek teşkil ettiğini vurguladı.

Karahan, ''Genç Çiftçi Projesi'nde desteklediğimiz bayan kardeşimizin serasında kadın elinin bitkiye dokunduğunda ne kadar verimli ve bereketli olduğunu görebiliyoruz. '' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA