Edirne'den Kısa Kısa

Edirneli ruhsal gelişim uzmanı ve yazar Saba Deniz Uzun, 'en iyi ruhsal gelişim uzmanı' ödülü aldı.

Türkiye'nin ilk tescilli dijital dergisi Evos Angels ve Kırmızı Türk Spikerler Derneği tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen Dijital Dünyanın En'leri Yarımasında ödüller, İstanbul'da düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Halk oylaması sonucu 55 dalda ödüllerin verildiği törende, Edirneli ruhsal gelişim uzmanı ve 'Mucizenin Doğumu' kitabının yazarı Saba Deniz Uzun da “en iyi ruhsal gelişim uzmanı” ödülünün sahibi oldu.

- Yıl sonu sergisi

Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan Zübeyde Hanım Kadın Merkezi, Özgecan Kadın Merkezi ve İlhan Koman Kültür Evi’nin yıl sonu sergisi, Devecihan Kültür Merkezinde açıldı.

Kültür merkezleri bünyesinde dikiş, el sanatları, rölyef dekoratif el aksesuarları, Maraş işi ve Edirnekari kurslarına katılan 130 kadın, düzenlenen yıl sonu belgelerini aldı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, törende yaptığı konuşmada, göreve başladığı günden bu yana üç kadın merkezi açtıklarını ve bu merkezleri Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde topladıklarını belirtti.

Belediye olarak her zaman kadınların yanında olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

'Hedefimiz üç kadın merkeziyle yetinmeyip her mahallemize bir kadın merkezi açmak. Kadının elinin değdiği her şey güzelleşir. Edirne özgürlüklerin şehridir. Kadınlarımızın sosyal hayatta özgür olduğu, kendi emeklerini sanat haline getirerek gerek sergilerde, gerek kültürel ve sosyal platformlarda ortaya koyduğu bir şehirdir. Fen İşleri çalışır, Su ve Kanalizasyon Müdürlükleri çalışır ama onların yaptığı işler geçicidir. Asıl kalıcı olan sizin emekleriniz ve sizin yaptıklarınızdır. Ben bu anlamda öncelikle büyük bir emek gösteren Başkan Yardımcım Çiğdem Gegeoğlu’na, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürüm Özlem Takındı’ya ve hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.'

- 'Doğru tercih' buluşması

Edirne Bahçeşehir Anadolu ve Fen Lisesinde, Edirne Bahçeşehir Koleji 8. sınıf velileri, TEOG sonrası 'Doğru Tercih” için düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

Edirne Bahçeşehir Kolejinde düzenlenen Edirne Bahçeşehir Anadolu ve Fen Lisesi tanıtım toplantısına TEOG heyecanını atlatan 8. sınıf velileri katıldı.

Okul Müdürü Aysun Yiğitsoy, lisede doğru tercihin önemine işaret ederek, şunları kaydetti:

'Bu andan sonra verilecek kararlar aslından evlatlarımızın geleceğini büyük ölçüde etkileyecek. Hepinizin hayali iyi bir gelecek, iyi bir üniversite ve iyi bir meslek. Peki, ne yapmalıyız? Hayatta mutlu olmak için doğru mesleği yapmalıyız? Doğru meslek için doğru üniversite seçimi yapılmalıdır ama unutmayalım ki doğru üniversite için önce doğru lisede olmanız gerekir.'

Kaynak: AA