CHP Liderinin Eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Engellileri Yalnız Bırakmadı

Maltepe Belediyesi’nin düzenlediği engelliler festivaline katılan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile oyuncular Müjde Uzman, Ayça İnci ve Cihan Şimşek engellileri yalnız bırakmadı.

CHP Liderinin Eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Engellileri Yalnız Bırakmadı
Maltepe Belediyesi 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası nedeniyle düzenlediği engelliler festivaline katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile oyuncu Müjde Uzman engellilerle güzel anlar yaşadı. Bahadır Erdoğdu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen engelliler festivaline Selvi Kılıçdaroğlu ile Müjde Uzman’ın yanı sıra Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, engelliler ve aileleri katıldı.

Başkan Ali Kılıç ve Selvi Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen programda etkinlikler saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Programı evlerinin penceresinden izleyen bazı vatandaşlar Selvi Kılıçdaroğlu’nu görünce sevgi gösterisinde bulundu.

Programda konuşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Onları yaşamımızın bir parçası olarak görüp onlara hizmette kusur etmeden onların topluma kazandırılması gereken neferler olduğunu idrak etmemiz gerekiyor. Maltepe Belediyesi çalışanları olarak göreve geldiğimiz günden beri hep sevgi kazanacak dedik. Engelleri hep beraber ortadan kaldırmalıyız. El ele verdiğimizde bir bütün olduğumuzda sorunları çözebiliriz” dedi.

Başkan Kılıç’ın ardından söz alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, “Burada olmaktan çok mutluyum. Engelliler kendilerine acınmasını istemiyorlar. Bize acımayın diyorlar. Bu bir slogana dönüşmeli. Onlar kendilerinin bir birey olarak kabul edilmesini istiyorlar. Ülkemizde birçok engelin olduğu durumda engellilerin işi çok daha zordur. O nedenle hep beraber el ele vereceğiz. Gerekli eğitim verildikten sonra başarılamayacak hiçbir şey yoktur” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Başkan Kılıç, elleriyle engelliler ve ailelerine ikramlarda bulundu. Mert Palavaroğlu’nun sunuculuk yaptığı festival kapsamında engelli çocuklardan oluşturulan mankenlerin ellerinden tutan Başkan Ali Kılıç ile Selvi Kılıçdaroğlu, Müjde Uzman, Ayça İnci ve Cihan Şimşek defile yaptı. Etkinlik boyunca engelli öğrencilerden oluşan gruplar ritim gösterileri, halkoyunları, çuval yarışması yumurta yarışma gibi çok sayıda etkinlik yaptı. Tai Tayfun Tekeli de engelli öğrencilerle birlikte perküsyon gösterisi yaptı.
Kaynak: İHA