"Cezaevinde Gülen'den haber alıyorlar"

'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 15 yıla kadar hapsi istenen 87'si tutuklu 145 sanığın yargılanmasına devam edildi. Tutuklu sanık Erşahin: '(Cezaevinde) Gülen'den haber geldi, en kısa sürede çıkacaksınız diyorlardı'.

'Cezaevinde Gülen'den haber alıyorlar'
Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) il yapılanması ve finans ayağına yönelik soruşturma kapsamında 87'si tutuklu 145 sanık hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi.

Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesince duruşma salonuna dönüştürülen Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki celseye tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile yakınları ve avukatları katıldı.

Duruşmada 'etkin pişmanlık yasası'ndan yararlanmak için dilekçe veren ve örgütle ilgili bilgileri paylaşan tutuklu sanıklardan Bilal Erşahin, örgüt mensubu tutukluların cezaevinde koğuşlar arasında bağırarak konuşup haberleştiklerini, FETÖ/PDY ile ilgili itirafta bulunanlara psikolojik baskı yaptıklarını söyledi.

Sanıklardan Hasan Soymaç ve Mesut Işık'ın etkin pişmanlıktan yararlanmak istemelerinden etmelerinden dolayı bu kişiler hakkında hakarete varan sözler kullanıldığını dile getiren Erşahin, 'Bu kişilerin, ahiretini yok ettikleri söyleniyordu. İtirafçı olunmaması için dini rüyalar anlatılıyor. 'En kısa sürede cezaevinden çıkacağız' diye konuşuyorlar.' dedi.

Savcının, 'Cezaevinde 'Fetullah Gülen'den haber geldi' derler miydi?' sorusu üzerine Erşahin, 'Evet böyle konuşmalar oluyordu. Gülen'den haber geldi, en kısa sürede çıkacaksınız diyorlardı. Bu haberlerin Fetullah Gülen'den geldiği konuşulurdu.' ifadelerini kullandı.

Daha önce örgütle bağlantılı Okyanus Test Merkezinde öğretmenlik yaptığını anlatan Erşahin, FETÖ/PDY içinde bölge ve büyük bölgeciler olduğunu, bölgecilerin topladıkları himmetleri büyük bölgecilere verdiğini kaydetti.

Bölgecilerin emrinde esnaf, doktor gibi bazı meslek grubu mensuplarının bulunduğuna değinen Erşahin, 'Bu gruplar haftada bir sohbet toplantısı yapardı. Ben de birkaç kez bu toplantılara katıldım. Okyanus Test Merkezinde öğretmenlik yaparken ortaokul öğrencilerinin kaldığı 4 evdeki öğrencilere ders veriyordum. Ortaokul öğrencileri özellikle askeri okul sınavlarına yönlendirilirdi ve özel bir kitapçıkla eğitilirlerdi.' diye konuştu.

Ayrıca Erşahin, psikolojik baskı görmemek için tek kişilik hücreye alınmak istediğini de bildirdi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak ve örgüte finansman sağlamak suçlarıyla ilgili 87'si tutuklu 145 sanık hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.
Kaynak: AA