Çeşme'de Özel Çocuklar Şenliği

İzmir’in Çeşme ilçesinde, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nın son gününde özel çocuklar için özel şenlik düzenlendi.

Çeşme'de Özel Çocuklar Şenliği
Dalyan mahallesindeki Çeşme Özel Eğitim Uygulama Okulu bahçesinde yapılan Özel Çocuklar Şenliği’ne, Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Karadede, Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Vehbi Koç, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, özel çocuklar ve velileri katıldı.

Özel Çocuklar Şenliği için özel olarak hazırlanan okul bahçesinde ayrıca patlamış mısır ve pamuk şeker tezgahları da kurularak çocuklara ikramda bulunuldu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çeşme Özel Eğitim Uygulama Okulu tarafından hazırlanan Özel Çocuklar Şenliği’ne, Çeşme Belediyesi, Çeşme Kent Konseyi Engelliler Meclisi ve Çeşme Rotary Kulübü de destek verdi. Ayrıca Çeşme Rotary Kulübü, özel çocuklar için hazırlanan yünden örülerek yapılan çeşitli oyuncakları özel çocuklara hediye ettiler.

"En büyük engel sevgisizliktir"

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Çeşme Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Tijen Tekin, Özel Çocuklar Şenliği’nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediklerini belirterek, "Bugünkü önceliğimiz, çocuklarımızın eğlenmesini sağlamak. Yapacakları etkinliklerle becerilerini sergilerken, kendilerini daha öz güvenli, daha özel hissetmelerini sağlamak. Ayrıca kendinizi onların ve ailelerinin yerine koyarak empati kurmanızı rica ediyoruz. Engeller, gerekli düzenlemeler yapılarak, fırsat eşitliği sağlanarak, eğitimle, sabırla, ilgi ve sevgiyle aşılabilir. Unutmayalım ki, en büyük engel, sevgisizliktir. Bugüne kadar tüm taleplerimizde desteğini bizden esirgemeyen Çeşme Belediyesi’ne, Çeşme Kent Konseyi’ne, sivil toplum kuruluşlarına, hayırseverlerimize, değerli velilerimize, gönül vererek çalışan, sabırla, ilgiyle, sevgiyle çalışan değerli öğretmenlerimize, sevgili öğrencilerimize ve katılımlarınızdan dolayı siz değerli misafirlerimize teşekkür ederiz" diye konuştu.



Özel çocukların gösterileri ilgiyle izlendi

Açılış konuşmasının ardından, Namık Kemal İlkokulu, Sevgi Reha Aysay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mehmet Akpınar Ortaokulu Özel Eğitim Sınıfı öğrencileri ile Zübeyde Hanım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Çeşme Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Mavi Balon Gündüz ve Kreş Bakımevi öğrencileri çeşitli gösteriler sundular. Özel çocukların özel gösterileri ilgi ile izlenirken duygusal anlar da oluştu. Ayrıca Sıdıka Kelami Ertan Lisesi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin, Müzik öğretmenleri İmam Serin ve Dilan Kaleli’nin bağlamaları eşliğinde söyledikleri türküler, dakikalarca alkış aldı. Müzik dinletisinin son bölümünde, özel öğrenci Bekircan Yalçın’ın kendini kaybedercesine söylediği "Kara Tren" türküsü ise büyük ilgi çekti. Özel öğrenci Bekircan Yalçın, türkü için çok çalıştığını, gece yatarken bile "Kara Tren" türküsünü söylediğini anlattı. Özel çocuklar için yapılan kukla gösterisi de oldukça ilgi çekti.

Gösterilerin sonunda, Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara ve Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Karadede’ye katkılarından dolayı birer plaket verildi.

Plaketlerin verilmesinin ardından da, Alçe Pastanesi’nin özel çocuklar için özel olarak hazırladığı pasta kesildi.

Özel çocukların, öğretmenlerinin de yardımlarıyla yaptıkları resim sergisinin ziyaretinin ardından, özel çocuklar ile velilere yemek ikram edildi.
Kaynak: İHA