ÇED Süreci ATO'da Tartışıldı

Çevresel etki değerlendirmesi sürecinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri, Ankara Ticaret Odasında düzenlenen panelde masaya yatırıldı ATO Başkan Yardımcısı Deryal: 'ÇED, yatırımcıların korkulu rüyası olmamalı'.

ÇED Süreci ATO'da Tartışıldı
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Deryal, çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) sürecinin yatırımları engellememesi gerektiğini belirterek, 'ÇED, yatırımcıların korkulu rüyası olmamalı.' ifadesini kullandı.

ATO'dan yapılan açıklamaya göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, ATO Danışmanlık Hizmetleri Meslek Komitesi ile Çevre Danışmanlık ve Mühendislik Birliği Derneğinin birlikte düzenlediği 'ÇED Sürecinde Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri Paneli' ATO'da gerçekleştirildi.

ATO Başkan Yardımcısı Mustafa Deryal, panelde yaptığı konuşmada, gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakmak için dengenin korunması gerektiğini söyledi. Çevreyi korurken yatırımcıyı bezdirici uygulamalardan kaçınılması gerektiğini belirten Deryal, 'ÇED yatırımcıların korkulu rüyası olmamalı. Devletin sanayiciyi ve yatırımcıyı kucaklaması lazım. Yatırımcının teşvik edilmesi, önünün açılması gerekiyor.' ifadelerini kullandı.

Panelde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürü Mustafa Satılmış ile Çevre Danışmanlık ve Mühendislik Birliği Derneği Başkanı Turgut Babür Sarıfakıoğlu da ÇED süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Kaynak: AA