Çankaya Evlerindeki Kursiyerlerin El Emekleri Görücüye Çıktı

Çankaya Belediyesi Çankaya Evlerine devam eden kursiyerlerin el emekleri görücüye çıktı. Ahşap boyamadan heykele, keçe eşyalardan tablolara kadar çeşitli ürünlerin bulunduğu sergi büyük beğeni topladı. Sergiyi gezen Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “El emeği göz nuru ürünler, profesyonellere taş çıkartır nitelikte” dedi.

Çankaya Evlerindeki Kursiyerlerin El Emekleri Görücüye Çıktı
Çankaya Belediyesinin hobiden meslek edindirmeye kadar pek çok alanda eğitim verdiği Çankaya Evlerinin kursiyerleri, yıl sonu sergisinde buluştu. Ahşaptan heykele, keçe eşyalardan tablolara kadar el emeği ürünlerin tam not aldığı sergide, okuma yazma kursiyeri İnci Erduran’ın okuduğu “Atam Neredesin?” şiiri de büyük alkış aldı. Maltepe Çankaya Evi eğitmen ve öğrencilerinin oluşturduğu ritim atölyesinin verdiği mini konserin yanı sıra Çiğdem Çankaya Evi halk oyunları kursiyerlerinin gösterisinin de beğeniyle izlendiği yıl sonu sergisinde, Yüzüncü Yıl Çankaya Evi İşaret Dili kursiyerlerinin İstiklal Marşı’nı işaret diliyle okuması da ilgi topladı.

Emek, Maltepe ve Yüzüncü Yıl Çankaya Evleri sergilerinin açılışını yapan Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “El emeği göz nuru ürünler, profesyonellere taş çıkartır nitelikte” dedi.

Çankaya Evlerinin 21. yüzyıl halk evleri olduğunu vurgulayan Taşdelen, “Mustafa Kemal’in ilçesi Çankaya’da; aydınlanmanın, çağdaş düşüncenin, Atatürk’ün izinden gidenlerin merkezi olan evlerimizde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Var olan Çankaya Evlerini yenilediğimiz gibi başkalarını da açıyoruz. Çünkü görüyoruz ki, buradaki çalışmalar karanlık günlerde aydınlığı temsil ediyor, imkan olunca neler yapılabileceğini göstererek umut dağıtıyor” şeklinde konuştu.

Başkan Taşdelen, CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli, Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya ve semt sakinlerinin de katıldığı sergide, tüm kursiyerlerin çalışmalarını tek tek inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Kaynak: İHA