Ç'engel Kafe Halk Dansları Topluluğu'ndan Anlamlı Performans

Çankaya Belediyesinin Engelliler Haftası’nda düzenlediği etkinliklerin finali Kuğulupark’ta gerçekleşti. Eğitilebilir zihinsel engelli bireylerden oluşan Ç’engel Kafe Halk Dansları Topluluğu, performansıyla izleyenlerden büyük beğeni topladı.

Ç'engel Kafe Halk Dansları Topluluğu'ndan Anlamlı Performans
“47. Kromozom” adlı oyunla ile başlayan, Amasra’ya düzenlenen Engelsiz Gezi ile Muammer Ketencoğlu ve Balkan Yolculuğu konseriyle devam eden Çankaya Belediyesi Engelliler Haftası etkinlikleri, Kuğulupark’ta; Çengel Kafe Halk Dansları Topluluğu gösterisi, Serebral Palsili Çocuklarla Terapi, üniversite öğrencilerinin katılımıyla düzenlenen “Eng’el Olma” farkındalık etkinliği ve pop müzik dinletisiyle sona erdi.

Çankaya Belediyesi 1000 Çocuk Korosu eğitmenlerinden oluşan müzik grubunun konseriyle renklenen final etkinliğinde, Ç’engel Kafe Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisi büyük beğeni topladı. Tiyatro, folklor, dans gibi gösterileriyle, engelli vatandaşların kendilerine olanak tanındığında tüm engelleri aşabileceğini gözler önüne seren Ç’engel Kafe, çok zor figürlerin de yer aldığı halk dansları gösterilerindeki performanslarıyla izleyicilerden tam not aldı. Belediye tarafından oluşturulan Ç’engel Kafe, eğitilebilir-öğretilebilir düzeyde zihinsel engelli gençlerin rehabilitasyonunu amaçlıyor. Engelli 10 gencin istihdam edildiği Ç’engel Kafe, kent merkezinin en yoğun olduğu Sakarya Caddesi’nde bulunan Çankaya Belediyesi Başkanlık Binası’nın girişinde Başkentlilere hizmet veriyor. Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından düzenlenen yarışmada 25 belediyenin sunduğu 40 proje arasından seçilerek Özel Teşvik Ödülü sahibi de olan Ç’engel Kafe uygulamasında, engelli gençlere yalnızca çalışarak kendilerini sosyalleştirme olanağı sunulmuyor. Aynı zamanda bu projede engelli gençler spordan, gezilere, drama-tiyatro, dans, halk dansı, ebru baskısı, fotoğrafçılık ve bilgisayar eğitimi gibi kurslara katılıyor; konser, sinema, tiyatro gibi etkinlikleri izleme olanaklarına kavuşuyor.
Kaynak: İHA