'Büyükçekmece 1'Nci Uluslararası Yerel Yönetimler Kongresi' Sona Erdi

Büyükçekmece Belediyesi’nin, Marmara Belediyeler Birliği işbirliği ile düzenlediği, ’Büyükçekmece 1’inci Uluslararası Yerel Yönetimler Kongresi’ yapılan genel değerlendirme ve kapanış oturumuyla son buldu. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün ev sahipliğinde gerçekleşen kongrede; Başkan Akgün, katılımcılarla 42 yıllık yerel yönetim tecrübelerini paylaştı.

Büyükçekmece Belediyesi’nin, 14-15 Mayıs tarihleri arasında Marmara Belediyeler Birliği işbirliği ile düzenlediği, ’Büyükçekmece 1’inci Uluslararası Yerel Yönetimler Kongresi’ yapılan genel değerlendirme ve kapanış oturumuyla son buldu. İki gün süren kongreye yerel yönetim konusunda uzman birçok isim yapılan oturumlara katılarak tecrübelerini ve önerilerini paylaştı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ruşen Keleş de programa katılarak gerçekleştiren oturumlara başkanlık yaptı. Büyükçekmece Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen kongrede Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’de 42 yıllık yerel yönetim tecrübelerini, yurtiçi ve yurtdışından katılanlarla paylaştı.

“Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”

Kongrenin kapanış programında konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “İki gün boyunca, Büyükçekmece’de yerel demokrasi ve sorunların bu günü, yarını çok kıymetli bilim insanları tarafından değerlendirildi. Çeşitli sunumlarla ve de karşılıklı görüşmelerle çok yararlı bir kongre olduğu düşüncesindeyim. Yaklaşık 40 yıldan bu yana dünyanın neresinde yerel yönetimlerle ilgili, yerel demokrasiyle ilgili kayda değer önemli bir konferans ya da kongre varsa bunlara yüzde 90’ına katılan bir kişi olarak bu tip kongrelerdeki eksiklikleri, fazlalıkları verimlilikleri iyi bilen birisiyim. Büyükçekmece 1. Uluslararası Yerel Yönetimler Kongresi beklentimizin çok üzerinde sonuçlanmıştır. Biraz sonra sonuç bildirgesi okunacak. Çünkü ilk kongreye 210 bildiri sunulması, seçici kurul tarafından 133 bildirinin seçilerek değerlendirilmiş olması kongrenin ciddiyetini gösterir. Bu kongrede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA