Beykozlu amatör oyunculardan Semt-İ Şahane Beykoz oyunu

Tamamı Beykozlu olan, farklı mesleklere sahip insanlardan oluşan amatör oyuncular, Semt-i Şahane Beykoz adlı tiyatro oyununu sergiledi.

Beykozlu amatör oyunculardan Semt-İ Şahane Beykoz oyunu
Beykoz Belediyesi'nin farklı mesleklerle uğraşan amatör oyuncularının 6 aylık çalışması sonucunda hazırlanan Semt-i Şahane Beykoz adlı tiyatro oyunu Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi'nde sahnelendi. Yarı hayali yarı gerçek olaylardan esinlenerek hazırlanan oyunda Tanzimat Dönemi'nde Beykoz ve Osmanlı'da yaşananlar gelişmeler günlük yaşama uyarlanarak günümüz bakış açısıyla anlatıldı.

Tamamı Beykozlu olan farklı mesleklerden insanların yer aldığı oyunda oyuncular amatör ruhla eserlerini sergiledi. Oyuncular, yönetmen Göksel Arslan tarafından 6 ayda hazırlandı. Semt-i Şahane Beykoz adlı oyunu Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, belediye başkan yardımcıları ve Beykozlular izledi.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, “Belediyemizin bir etkinliği çalışması, buradaki oyuncularımızın tamamı Beykozlu yerli ve milli. İlk defa böyle bir şeye katılıyorlar. İlk defa kendi arkadaşlarımız Beykoz'un tarihini anlatan bir oyunla karşımıza çıkıyorlar” dedi.

İlk defa tiyatro oyununda yer alan Murat Uzar, “Çok heyecanlıyız. Bizler amatör tiyatrocular olarak uzun bir süre 6-7 ay boyunca çalıştık. Kendimize güveniyoruz. Bize güvenenleri inşallah mahcup etmeyiz. Güzel bir oyun olacağını düşünüyorum” dedi.

Oyuncu Nazife Günuzar da, “Çok heyecanlıyız. Ben ekibe sonradan dahil oldum. Hazırlık aşamasında güzel mutlu günler geçirdik” diye konuştu.

Oyunu hazırlayan oyuncu ve yönetmen Göksel Arslan oyunla ilgili olarak, “İlk defa hayatlarında sahneye çıkıyorlar. Uzun bir eğitim sürecinin ardından artık hazırlar. Bu da onların ilk oyunu. Verdiğimiz eğitimle başarıya ulaşacaklarına eminiz. Oyun Beykoz'un tarihiyle ilgili yarı gerçek yarı kurmaca olaylardan işlendi. Bu oyunla beraber Beykoz'un kendi kültürel yapısını unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerlerini gün yüzüne çıkarmaya çalıştık. Güzel bir oyun olduğuna eminin” açıklamasında bulundu.
Kaynak: İHA