Başkentin Ortasına Köy Kurulacak

Ankara Büyükşehir Belediyesinin ana sponsorluğunda düzenlenecek, 'Anadolu Yetiştiriciler, Canlı Hayvan ve Çobanlar Fuarı', 18 Mayıs'ta Atatürk Kültür Merkezi'nde açılacak Fuar kapsamında 'En güzel inek', 'En güzel Akkaraman koçu', 'En güzel Merinos koçu' ve 'en güzel Ankara tekesi' yarışmaları düzenlenecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin ana sponsorluğunda hazırlanan 'Anadolu Yetiştiriciler, Canlı Hayvan ve Çobanlar Fuarı', başkentlilerle buluşacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, büyükşehir belediyesinin ana sponsorluğundaki fuar, 18-21 Mayıs tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) yapılacak.

Başkentlilerin köy özlemini giderecek fuar, 'çoban meşalesi'nin yakılması ve 'çoban deklarasyonu'nun okunmasıyla başlayacak.

Fuar süresince düzenlenecek panel ve sempozyumlarda 'Kırmızı Et Sektörü Çözüm Arıyor', 'Ankara Keçisi' ve 'Bal Hasadı' gibi konular ele alınacak.

- Futbol oynayan teke, fuara damga vuracak

Etkinlikler kapsamında, 'En hızlı kırkım gösterisi' ve 'Futbol oynayan teke gösterisi' yer alırken, fuarın ikinci gününde de 'En güzel inek', 'En güzel Akkaraman koçu', 'En güzel Merinos koçu' ile 'en güzel Ankara tekesi' yarışmaları yapılacak.

Fuarın üç ve dördüncü gününde 'Ulusal Kırkım Şampiyonası' ve 'Koç-teke Müzayedesi' düzenlenecek.

Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanı Özgür Güven, fuara ilişkin yaptığı açıklamada, hem üreticiye hem de tüketiciye hitap edileceğini belirtti.

Fuarın ana temasında, ilk üretimi yapan ve ülke ekonomisine katkı sağlayan çiftçiler ve yetiştiriciler olduğunu aktaran Güven, 'Çobanlığın önemini, bu fuar aracılığıyla daha çok vatandaşımıza anlatacağız. Fuar kapsamında AKM'ye küçükbaş, büyükbaş hayvan ve arılardan oluşan bir üretim çiftliği kurulacak. Bu çiftlikler, 4 gün boyunca üreticiyi ve tüketiciyi bir araya getirecek. Tüketici, yediği etin, içtiği sütün, giydiği kumaşın nasıl zahmetlerle üretildiğini görecek.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA