Başkan Demircan Öğrencilerle Birlikte Halay Çekti

Beyoğlu’nda "19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı" haftası nedeniyle düzenlenen Gençlik Şöleni’ne katılarak öğrencilerle birlikte halay çeken Başkan Demircan, “Hızla büyüyen ve zenginleşen bir ülkeyiz. İstanbul gibi büyük metropollerde alın terinden daha kıymetlisi akıl teri oldu. Aklı geliştirmenin yolu da kültürel ve sanatsal faaliyetlerden geçiyor” dedi.

Başkan Demircan Öğrencilerle Birlikte Halay Çekti
Beyoğlu Belediyesi tarafından "19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı" haftası nedeniyle düzenlenen 6’ncı Gençlik Şöleni tüm coşkusuyla devam ediyor. Öğrencilerin hünerlerini sergilediği şenliğin bu seferki adresi Kabataş Anadolu Meslek Lisesi’nin bahçesi oldu. Velilerin ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği programa Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da katılarak öğrencilerin sahne performanslarını yerinde izledi. Renkli görüntülere sahne olan programda Başkan Demircan öğrencilerle birlikte halay çekti.

Gençlerin performansı ayakta alkışlandı

Şölenin gerçekleştirildiği alan Türk bayraklarıyla donatıldı. Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan Şenlik, Kabataş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin seslendirdiği bir birinden güzel şarkılar ve sahneledikleri jimnastik gösterisiyle devam etti. Etkinlik, Katip Mustafa Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Kabataş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin sahnelediği halk oyunlarının ardından düzenlenen ödül töreni ile sona erdi. Öğrencilerin sahne performansları katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı.

“Dünyanın en kilit noktası İstanbul’dur, Anadolu’dur”

Programda öğrencilere seslenen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, 19 Mayıs’ın ruhunu yaşatarak sürekli dinamik olmamız gerektiğini belirterek, “Çünkü dünya haritasına baktığınızda insan oğlunun en fazla dünyanın orta noktasında toplandığını görürsünüz. Dünyanın en kilit noktası da İstanbul’dur, Anadolu’dur. Bizim ecdadımız dünyanın en değerli arazisini kendisine yurt edinmiş. Doğu batı ticaretinde adeta köprü vazifesi görerek dünya ticaretini elinde tutan imparatorluğumuz yeni buluşlarla bu özelliğini yavaş yavaş kaybetti. Bugün modern Türkiye Cumhuriyeti, üzerinden 10 tane enerji hattının geçtiği, hava ve demir yollarıyla bu bölgede ticarette yeniden söz sahibi olmaya çalışan bir ülkedir. Hızla büyüyen ve zenginleşen bir ülkeyiz. O yüzden İstanbul gibi büyük metropollerde alın terinden daha kıymetlisi akıl teri oldu. Aklı geliştirmenin yolu da kültürel ve sanatsal faaliyetlerden geçiyor” dedi.

Kaynak: İHA