Başkale'de Temizlik Çalışması

Başkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, ilçe genelindeki temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

Belediye Başkan Vekili Abdulselam Öztürk'ün talimatıyla daha önce ilçe merkezindeki kül atıklarını temizleyen ekipler, kaldırım ve yolları da yıkadı.

Mahallelerde de temizlik çalışmalarına devam eden belediye ekipleri, cadde ve sokakları biriken çamur ve kül atıklarından temizliyor.

Van Büyükşehir Belediyesinin de desteğiyle tüm cadde ile sokakları tazyikli suyla yıkadıklarını belirten Başkan Yardımcısı Sami Karakelle, 'İlkbaharın gelişi ile cadde ve sokaklarda biriken çamurun temizlenmesi için yıkama çalışması yapıyoruz. Halkımızın sağlığının korunması ve ilçemizin temiz bir görünüme kavuşturmak için bu tür hizmetleri sunmaya devam edeceğiz.' dedi.

- Belediyenin diktiği ağaçlar söküldü

Bu arada, Başkale Belediyesi tarafından 'Her evin önünde bir meyve ağacı olsun' kampanyası kapsamında 100 dekarlık alanda ektiği meyve fidanlarının bir kısmı yerinden sökülerek tahrip edildi.

İlçenin yeşil alan ihtiyacını gidermek ve vatandaşlara dinlenebilecekleri yerler oluşturmak amacıyla dikilen fidanlara zarar verenlerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Kaynak: AA