Bakan Özhaseki Açıklaması 'Mahallelerde Ticaret Tekrar Canlanacak'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Altındağ Belediyesi Aydınlıkevler Semt Çarşısı açılışında yaptığı konuşmada, bu tür yerlerle mahallelerde ticaretin tekrar canlanacağını ve yeniden mahalle ve çarşı kültürünün oluşması açısından bu yatırımların çok önemli olduğunu söyledi.

Bakan Özhaseki  Açıklaması 'Mahallelerde Ticaret Tekrar Canlanacak'
Altındağ Belediyesi, Ankara’nın en eski ve tarihi yerleşim yeri olan Altındağ’da bir ilke imza atarak Osmanlı’dan günümüze kadar uzanan bir kültür olan kapalı semt çarşıları geleneği ile mahalle kültürü yeniden yaşatılması amacı ile semt çarşısı inşa etti. Aydınlıkevler semtindeki çarşının açılış törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Altındağ Belediyesi Başkanı Veysel Tiryaki katıldı.

Yeniden mahalle ve çarşı kültürünün oluşması açısından bu yatırımların çok önemli olduğunu kaydeden Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Veysel Bey çalışkan bir arkadaş. Ankara’da ilkleri yaşatan bir arkadaşımız olarak biliriz. Millet olarak yaşarken insanları övmeyiz ama hayattayken ve iş yaparken Veysel Başkan’a teşekkür ediyorum. Tarihte benzer çarşılar var. Taştan yapılar ve kapalı çarşılar olarak isim verilirdi. Ticaretin merkezindeydi. Bütün insanlar ihtiyaçlarını karşılardı. O çarşılar okul gibiydi. Biz bu çarşılarda dürüstlüğü, kardeşliği, insanlığı kandırmamayı öğrendik. İnşallah bu tür yerlerle mahallelerde ticaret tekrar canlanacak. Yeniden mahalle ve çarşı kültürünün oluşması açısından bu yatırımlar çok önemli” diye konuştu.

Türkiye’de kentsel dönüşümün acilen yapılması gerektiğinin altını çizen Bakan Özhaseki, “Deprem ülkesiyiz ve binalarımızı yenilemeliyiz. Altındağ belediyesi hızlı ve doğru dönüşümler yapıyor. Seyfi Altınsoy ve Örnek Mahallesi de dönüşecek. Değişim çağında yaşıyoruz. Sokak ve mahalle kültürü değişiyor. Altındağ Belediyesi üzerine düşen görevi yapıyor. Bakanlık tarafından da bize düşen görevi yapmaya çalışarak belediye başkanımıza yardımcı olmaya çalışıyorum. Siz de Veysel Başkana yardımcı olun ve karşılıklı imzaları atın. 21 yıl Kayseri’de belediye başkanlığı yaptım. Belediye başkanlığı bir sevda bir aşk işidir. Sevilmeden asla yapılamaz. İnsanların duasını almak amacıyla yaparsanız Allah yardım eder ve işleriniz rast gider. Veysel Tiryaki’de bunları görüyorum. Kentsel dönüşüm noktasında doğru işler yaparak Altındağ’ı değiştirdiği için, Altındağ’a kent mahalle dokusunu kazandırdığı için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Açılıştan sonra semt pazarını gezen Bakan Özhaseki alışveriş yaparken daha önce yaptığı bir alışveriş anısını anlattı.

Altındağ’ı tekrar inşa ettiğini söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “Altındağ’da yılın 15 gününde bir açılış yapıyoruz. Geçmiş dönemde imar planlaması yapılamadığı için şehre değer katan yapıları inşa etmede zorlanıyoruz. Bu zorluklara rağmen Altındağ’ın değişimine katkı sağlayacak sosyal donatı alanları inşa ediyoruz. Semt Çarşısı ile Ankara’nın kalitesini yükselttik. Diğer mahallelere de bu çarşıları yaparak, insanlarımızı sokakta soğukta alışveriş yapmaktan kurtarmak istiyoruz. Mahallemiz başta olmak üzere tüm Altındağ’a hayırlı olmasını diliyoruz. Bakanımızın himayesinde kentsel dönüşüm çalışmalarına devam ediyoruz” açıklamasında bulundu.
Kaynak: İHA