Bakan Kılıç Açıklaması '2023, 2053 Ve 2071 Hedeflerimiz Var'

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, gençlere seslenerek, "Sizlerden tek bir isteğimiz var; sizlere verilmiş bu imkanları sonuna kadar kullanın, değerlendirin, kendinizi geliştirin ve milletimizin, devletimizin geleceği için en iyi yolda ilerlemeye gayret edin" dedi.

Bakan Kılıç Açıklaması '2023, 2053 Ve 2071 Hedeflerimiz Var'
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ATO Congresium’da gerçekleştirilen "Gençlik Merkezi Günleri" açılış programına katıldı.

Programda açılış konuşması yapan Kılıç, şu anda 279 olan gençlik merkezleri sayısını bu yıl sonunda 300’e çıkaracaklarını söyledi.

Bakan Kılıç, gençlik merkezleri açmalarındaki amacın, "Gençlerin kabiliyetlerini açığa çıkartmak üzere ve aynı zamanda kendilerini geliştirmeleri için imkanlar sunmak" olduğunu vurguladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak görev alanları içerisinde hem gençlik hem spor olduğunu belirten Kılıç, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda inşa ettiğimiz spor tesislerimizle beraber, işte bu gençlik tesislerini de inşa ediyoruz. Sizlerden tek bir isteğimiz var; sizlere verilmiş olan bu imkanları sonuna kadar kullanın, değerlendirin, kendinizi geliştirin ve milletimizin, devletimizin geleceği için en iyi yolda ilerlemeye gayret edin” diye konuştu.



“2023, 2053 ve 2071 hedeflerimiz var”

"1923’de Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulduğunda devletimizin gelecek yürüyüşü de çok hızlı bir şekilde başlamıştır" diyen Bakan Kılıç, "2023’de Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutlayacağız. Daha sonra 2053 ve 2071 hedeflerimiz var. Şunu çok iyi bilin, siz bugün bu bayrağı taşırken gelecekte çok daha yukarılara taşıyacaksınız. Bizim 100’üncü yıl hedefimiz nedir? Türkiye’yi dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına taşımak. İnşallah bunları hep beraber başaracağız" açıklamasını yaptı.

“15 Temmuz’da en başta gençler meydanlara sokaklara indi”

15 Temmuz’da Fethullahçı terör örgütünün (FETÖ) gerçekleştirmeye çalıştığı darbe girişimine karşı gençlerin meydanlara ilk çıkanlar olduğunu ifade eden Bakan Kılıç, şunları kaydetti:

"Bizi durdurmaya çalışanlar olacaktır ve bizi durdurmaya çalışanlar FETO terör örgütü gibi, PKK gibi hainleri ve bütün terör örgütlerini bize karşı kullanmak için harekete geçeceklerdir. 15 Temmuz gecesi FETÖ terör örgütünün başı çektiği hainlerin bu ülkeye yaşatmak istediği karanlıktan nasıl çıktığımızı hiçbir zaman unutmayacağız. En başta gençler Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına cevap verip meydanlara, sokaklara indi. Türkiye’ye ihanet etmeye çalışanları defetti. Üzerinizdeki sorumluluk büyüktür ama Türk gençliğinden şüphe duyanlara karşı 15 Temmuz gecesi ortaya koymuş olduğunuz duruş büyük bir cevap olmuştur. Bu aziz milletin evlatları kaç yaşında olursa olsunlar, nerede olursa olsunlar vatan, millet, bayrak ve inanç söz konusu olduğunda bir olurlar, beraber olurlar ve önlerindeki her türlü engeli yıkarlar."

Öte yandan, ATO Congresium’da yapılan açılış programı içresinde Şükriye Tutkun, Volkan Arslan ve Esat Kabaklı gibi sürpriz isimler gençlerle birlikte birbirinden değerleri eserleri icra edecek. Tüm gün boyunca 81 ilden gelen 275 gençlik merkezi, ziyaretçilere gençlik merkezlerinde yer alan kulüpler ve atölyeler kapsamında ürettikleri ürünleri ve faaliyetlerini sergileyecek. Ayrıca gün içerisinde Rıza Kayaalp, Hasan Öztürk ve Erem Şentürk gibi değerli isimler gençlerle “Kariyer Sohbetleri”, Bekir Develi ile Necati Şaşmaz ise “Gençlik Sohbetleri”ni gerçekleştirecek.
Kaynak: İHA