Aydın'da Mesleki Eğitim Fuarının Açılışı Yapıldı

Aydın’ın Efeler ilçesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarının açılışı yapıldı.

Aydın'da Mesleki Eğitim Fuarının Açılışı Yapıldı
Aydın Atatürk Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen fuarda Aydın’da bulunan 10 Mesleki Eğitim Merkezindeki okulların projeleri görücüye çıktı.

Fuarın açılış konuşmasını Aydın Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alaaddin Yalçınkaya, “Teog sınav sonuçları belli olan öğrencilerimiz ve velilerimiz tatlı bir telaş içindeler. Biz bu tatlı telaşlarına yardımcı olmak adına Mayıs ayından itibaren başladığımız, ‘Mesleki ve Teknik Eğitim Fuar’ çalışması, ‘Doğru meslek doğru gelecek’ konferansı, okullara gönderdiğimiz tanıtım broşürleri ile rehber olmaya çalıştık. Aydın’da 42 kamu Mesleki ve Teknik Anadolu lisemizde, 3 tane özel Mesleki ve Teknik Anadolu lisemizde 19 bin 288 öğrencimize mesleki eğitim ayrıca, 10 Mesleki Eğitim Merkezimizde çıraklık, kalfalık ve ustalık eğitimleri verilerek gençlerimize Yüksek Öğretim ve iş hayatına hazırlamaktayız” dedi.

Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’nin açılışına, Aydın İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alaaddin Yalçınkaya, Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkanı Selahattin Çetindoğan, Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Sergi 17 Mayıs 2017 Çarşamba gününe kadar ziyaret edilebilecek.
Kaynak: İHA