Anneler Gününde İnternet Üzerinden Yapılan Çiçek Satışları Patladı

Anneler Günü sebebiyle internet üzerinden yapılan çiçek satışlarına yoğun bir ilgi gösterildi. En çok satılan çiçekler ise sırasıyla gül, orkide ve terrariumlar oldu.

Anneler Gününde İnternet Üzerinden Yapılan Çiçek Satışları Patladı
14 Mayıs Anneler Günü dolayısıyla çiçek satışlarında yoğun bir talep meydana geldi. En çok rağbet gören çiçekler sırasıyla, gül, orkide ve terrarium oldu. En çok güle ilgi gösterilmesinin sebeplerinin başında ise ekonomik olmasının geldiğini söyleyen Şair Fuzuli Caddesindeki Çiçek Satış İşletmesi Sahibi Levent İmrak, çiçeklerin hem anneler için, hem de eşler tarafından anne olan hanımları içinde tercih edildiğini söyledi.

İmrak, “O gün içerisinde binin üzerinde gül sattık. Geçen senelere nazaran kır çiçeklerine daha fazla bir ilgi oldu. İnternet üzerinden çok sipariş edildi. Çok fazla bir satış yaptık. Beklentimizi karşıladık. Yapılan satışlardan memnun kaldık. O gün özellikle de internet üzerinden satışlarımız patladı. Gül fiyatları 5-10, orkide fiyatları 70-270, terrarium fiyatları ise 50-450 TL arasında değişebilmektedir. Geçen seneki anneler gününe göre bu sene biraz daha fazla satış yaptığımızı söyleyebiliriz. İnsanlar evlerinde, iş yerlerinde kısacası internet ağının olduğu her yerde akıllı cep telefonlarını, tabletlerini veya bilgisayarlarını kullanarak sipariş verilebilmektedir. Bu sayede 24 saat boyunca, istedikleri saatte çiçek çeşitlerini ve fiyatlarını görüp, beğendikten sonra daha kolay ve daha hızlı bir şekilde ihtiyaçlarını temin edebilmektedir. Genel olarak insanlar, kapı kapı çiçekçi dükkanlarını gezmektense internet üzerinden alışveriş yapmayı daha cazip buluyorlar. Bunun beraberinde getirdiği birçok avantajda söz konusu oluyor. Mesela istediğiniz fiyat aralığında, istediğiniz bütün çiçek çeşitlerini bir arada görme imkanına sahip oluyorsunuz. Tercih ettiğiniz çiçekleri de istediğiniz zaman istediğiniz adrese gönderebiliyorsunuz. Bazı ürünler için, bazı internet satış sitelerinde ise müşterilere kredi kartlarına taksit imkanı sunulabiliyor. Bu da çiçek satışlarının artmasına sebep oluyor. Satıcı içinde, müşteri içinde olumlu neticeler doğurabiliyor. Sadece şehir içi değil, şehir dışı ve yurt dışına da satış gerçekleştirdik. Bazen belli başlı ürünlerde kampanyalar yapıyoruz. İnternet üzerinden bu indirim ve kampanyalar hakkında hızlı bir şekilde bilgi ve haber sahibi olunabiliyor" dedi.

Anneler Günü ve Sevgililer Gününü çiçek fiyatları açısından kıyaslayan Levent İmrak, "Anneler Gününde fiyatlar daha uygundu ve daha fazla çiçek satışı gerçekleşti. Havaların ısınmasıyla birlikte üretici için bereketli bir döneme girdik. Üreticideki bereketlenme bizlere olumlu bir şekilde yansıyor. Biz de bunu müşterilerimize yansıtıyoruz. Çiçek sıkıntısı çekmedik. Genel olarak en çok tercih edilen fiyat aralığı ise 30 ile 100 TL arasında oldu. Bu fiyat aralığında da onlarca ürün çeşidi bulunabiliyor” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA