AK Parti Grup Toplantısı

Genel Başkan, Başbakan Yıldırım: (5) 'Referandum kampanyası boyunca bahsettiğimiz aydınlık Türkiye hedefi, 21 Mayıs'ta Ankara'da soluk olup, 81 ilimize yayılacak' 'Bu soluk, 80 milyona yeni umutlar, hedefler olarak yansıyacak ve bu işin mimarı da yeniden Recep Tayyip Erdoğan olacaktır' 'Bu hafta içerisinde Meclis'te, esnafa, vergi dairelerine ve sosyal güvenlik kurumlarına olan, vadesi geçmiş borçlarını ödeyebilme imkan tanıyan teklif görüşülecek. 7 milyon vatandaş 36 aya varan taksitlerle borçlarını ödeyebilecek'

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, 'Referandum kampanyası boyunca bahsettiğimiz aydınlık Türkiye hedefi, 21 Mayıs'ta Ankara'da soluk olup, 81 ilimize yayılacak. Bu soluk, 80 milyona yeni umutlar, hedefler olarak yansıyacak ve bu işin mimarı da yeniden Recep Tayyip Erdoğan olacaktır.' dedi.

Başbakan Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, yeni atılım döneminin demokrasi, değişim ve gelişim üçgeninin kurulduğu yılların habercisi olduğunu belirtti.

Bu üçgenin her kenarında millet, her açısında milli irade olacağını ifade eden Yıldırım, 'Referandum kampanyası boyunca bahsettiğimiz aydınlık Türkiye hedefi, 21 Mayıs'ta Ankara'da bir soluk olup, 81 ilimize yayılacaktır. Bu soluk, 80 milyona yeni umutlar, yeni hedefler olarak yansıyacak ve bu işin mimarı da yeniden Recep Tayyip Erdoğan olacaktır.' diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, konuşmasında, Meclisin bundan sonraki gündemi hakkında bilgi verdi.

TBMM'nin bugün Genel Kurul'da, 16 Nisan halk oylamasında kararlaştırılan, değiştirilmesine karar verilen Hakimler ve Savcılar Kuruluna (HSK) 7 üye seçeceğini anlatan Yıldırım, geçen hafta Karma Komisyon'da 7 adayın üç katı olan 21 ismin tespit edildiğini, 21 kişiden 7'sinin bugün Meclis'te yapılacak seçimde belirleneceğini kaydetti.

- 'Meclis'i ne kadar güçlendirdiğinin...'

Binali Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Bu bile tek başına, yapılan bu referandumun Meclis'i ne kadar güçlendirdiğinin en büyük ispatıdır. Milli irade her şeyin üzerindedir; egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, onun tecelli ettiği yer de TBMM'dir. Artık bütün erklerin üzerinde millet iradesi vardır. TBMM, HSK üyelerini tarihinde ilk defa seçiyor. Böylece bürokrasinin kendi arasında seçim dönemi bitiyor, milli iradesi yargıya da yasamaya da denetlemeye de tam anlamıyla hakim oluyor. Çünkü, millet iradesinden başka güç demokrasilerde olmaz.'

Başbakan Yıldırım, ayrıca bu hafta içerisinde Meclis'te, esnafa, vergi dairelerine ve sosyal güvenlik kurumlarına olan, vadesi geçmiş borçlarını ödeyebilmeleri için imkan tanıyan teklifin görüşüleceğini bildirdi.

Yaklaşık 7 milyon vatandaşın bu düzenlemeyle, 36 aya varan taksitlerle vadesi geçmiş borçlarını ödeyebileceğini belirten Yıldırım, başvuruların haziran ayında yapılacağını ve böylece vatandaşla devlet arasındaki hukuku geliştirmiş olacaklarını kaydetti.

Başbakan Yıldırım, vatandaşların bu yapılandırma sayesinde vergi cezalarını ödemeyeceğini, borcunu da peşin öderse indirime sahip olacağını veya yeniden yapılandırıp taksitlendirebileceğini, ayrıca gecikme zammı yerine daha düşük oranda bir ödeme ile borçlarından kurtulmuş olacağını anlattı.

Yıldırım, düzenlemede emeği geçenlere teşekkür etti.

- Üretim Reformu Kanun Tasarısı

Meclis'in gündemine gelecek diğer bir konunun da Üretim Reformu Kanun Tasarısı olduğunu vurgulayan Yıldırım, bu tasarının ekonomide çok önemli reform anlamına geldiğini belirtti.

Binali Yıldırım, istikrarlı bir şekilde büyümenin, büyümenin üretim kaynaklı olması ile mümkün olduğuna işaret ederek, 'Bu nedenle yatırım ve üretiminin önündeki engelleri kaldıracak, iş ve yatırım ortamını iyileştirecek, ülkemize daha fazla ve daha nitelikli yatırımlar yapılmasını sağlayacak, çok önemli bir kanun tasarısı görüşülecek.' dedi.

Tasarı hakkında bilgi veren Başbakan Yıldırım, bu paketin 23 farklı kanunda değişiklik yaptığını kaydetti.

Yatırımcının ve sanayinin karşılaştığı birçok bürokratik işleme bu kanunla birlikte son verilmiş olacağını aktaran Yıldırım, şunları söyledi:

'Üretim yapanların ve istihdam oluşturanların üzerindeki mali yükler tamamen azaltılacak. Yatırıma elverişli, lojistik imkanı tamam, altyapısı güçlü sanayi bölgeleri oluşturmak için birçok yeni aracı devreye sokuyoruz. Organize sanayi bölgeleri, sanayi siteleri, endüstri bölgeleri gibi, üretim alanlarında sanayicilere verilen hizmetin kalitesi artırılacak. TBMM'den daha da zenginleştirilerek çıkacağına ve yasalaşacağına inandığımız bu reform paketinin, sanayicilerimiz, orta ve küçük ölçekli kobilerimiz için şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.'

- Milli tarım politikalarına yönelik düzenleme

Binali Yıldırım, diğer önemli bir düzenlemenin de milli tarım politikaları ve sektörü ile ilgili olduğunu belirterek, bu düzenlemeyle, tarım sektöründe kapsamlı bir reforma imza attıklarına işaret etti.

Yıldırım, 'Üretim planlaması yapabilen, desteklerin etki analizini değerlendirebilen, sürdürülebilir tarımsal üretimi sağlayan, gıda arz güvenliğini garanti altına alan, üretim yapılırken doğal kaynakları da koruyan, üreticinin refahı, tüketicinin memnuniyetini sağlayan sağlıklı nesiller için sağlıklı besinler üreten, küresel rekabette ülkemizin gücünü artıran, gelecek kuşaklara ambarları dolu bir ülke bırakan, havza bazlı yeni sistemle lisanslı depoculuk uygulamasıyla çiftçilerimize daha fazla malını değerlendirme imkanı sunan düzenleme Meclise gönderilmiş bulunmaktadır.' diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, 'Artık 16 Nisan geride kalmıştır. Şimdi gün bir olma, beraber olma, birlikte geleceğin Türkiye'sini inşa etme zamanıdır. 16 Nisan öncesi tartışmalar artık çok geride kalmıştır. Hayır diyen de evet diyen de bütün vatandaşlarımızın tamamı bizim başımızın tacıdır. Sadece evet diyenlerin değil, hayır diyenlerin de neden hayır dediklerini anlamak, onların da gönlünü kazanmak bundan sonraki en önemli öncelikli hedeflerimizden biri olacaktır.' değerlendirmesinde bulundu.

Yıldırım'a konuşmasının ardından, portresi hediye edildi.

Başbakan Yıldırım, salona girdiğinde partililerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Salona girdikten sonra ön sırada bulunanlarla tokalaşan Yıldırım, yerine geçmeden önce foto muhabirlerine el salladı.

AK Parti'liler, 'Vefakar Başbakan' sloganının da yer aldığı çeşitli tezahüratlarla Binali Yıldırım'a sevgi gösterisinde bulundu. Bir partili kadın da 'Engelli bakan istiyoruz.' diye bağırdı.

(Bitti)
Kaynak: AA