Ahi Evran Üniversitesi'nde Mezuniyet Töreni

Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Eğitim Fakültesi 2016 – 2017 Akademik Yılı Mezuniyet töreni yapıldı.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, spor salonunda yapılan törende konuşan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Balay, mezunların dört yıl süren emeklerinin karşılığını aldıklarını ve geleceğin öğretmenleri olarak ülkenin farklı kentlerine giderek insan yetiştireceklerini belirtti.

AEÜ Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ise konuşmasında, eğitim fakültesi öğrencilerinin istikbali hazırlayan eğitmenler olduğunu ifade ederek, en önemli görevi yerine getirdiklerini vurguladı.

Eğitimin özel önem ve çok dikkat gerektirdiğine işaret eden Karakaya, şunları kaydetti:

'Devletlerin varlığı ve bekası yetişmiş insana bağlıdır. İnsan kadar önemli olan sektör bazına giren başka saha yoktur. Çünkü insan madde değildir. İnsan olma vasfının hayat bulduğu öncüler sizler olacaksınız. Dolayısıyla insanlığı odağa alma ve insan odaklı çalışma nedir, bunu buralarda belirleyip çalışma hayatınızda uygulayacaksınız. Sizin mirasınız yetiştirmiş olduğunuz insandır. Sizlerin gaye ve gayretiniz de her zaman bu olmalıdır.'

Eğitim Fakültesinden dereceye girerek mezun olan fakülte birincisi, ikincisi ve üçüncüsüne mezuniyet belgeleri ve hediyeleri verilmesinin ardından, öğrenciler öğretmenlik andı ve Ahilik yemini etti.

Törene, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel ile Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Doç. Dr. Rüştü Yeşil, akademik personel, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Kaynak: AA