Afgan Komando Askerleri Mezun Oldu

Afganistan’da 750 komando askeri özel eğitimlerini tamamlayarak mezun oldu.

Afganistan Savunma Bakanlığı, 750 özel eğitimli komanda askerinin, başkent Kabil’de üç buçuk ay eğitim gördüğünü ve mezun olduklarını belirtti.

Törene katılan Genelkurmay Tümgeneral Muhammet Şerif Yaftali yaptığı açıklamada, "Her ne kadar askeri eğitim merkezinden mezun versek de savaş cephelerimizde o derece destek olacak,askerlerimizin kabiliyetleri artacak. Muharebe için kurulan askeri birliklerde pozitif değişiklikler gelecek ve askeri faaliyet ya da operasyonlarımız için faydalı olacak. Afganistan milli ordusunun morali yüksek. Düşman bizi yenmek için her türlü çaba sarf ediyor fakat her defasında ağır bedel ödüyorlar" dedi.

Afgan ordusunun özel komando askeri Muhammet Beşir yaptığı açıklamada "Afganistan’ın özel kuvvetler birliğinde olmaktan gurur duyuyorum. Üç buçuk ay sıkı eğitim aldık ve Afganistan’ın her bir yerinde hizmet etmek için ve toprağımı savunmak için hazırım" ifadelerini kullandı.

183 binlik Afgan ordusu kapsamında 20 bin’e yakın komando kuvvetleri faaliyet göstermektedir. ABD ve diğer yabancı askeri kuvvetlerin teröristlere yönelik operasyonlarında ise en çok Afgan ordusunun komando kuvvetleri ortak operasyon sürdürüyor.
Kaynak: İHA