10. Spor Bilimleri Kongresi

Herkes İçin Spor Federasyonu ve Kano Federasyonunun destek verdiği kongrede, yurt genelinden 164 çalışma jüri tarafından değerlendirildi.

Kırıkkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ve Spor Bilimleri Derneğinin iş birliği ile düzenlenen 10. Ulusal Spor Bilimleri Öğrenci Kongresi, Kırıkkale'de yapıldı.

Herkes İçin Spor Federasyonu ve Kano Federasyonunun destek verdiği organizasyonda, yurt genelindeki spor bilimleri fakültelerinden 85 sözel ve 79 poster sunum olmak üzere toplam 164 çalışma, jüri tarafından değerlendirildi.

Beden eğitimi ve spor öğretimi dalında, Medine Şahin ve Figen Altay tarafından hazırlanan 'Ortaokulda öğrenim gören öğrencilerin büyükanne ve büyükbabalarından öğrendikleri geleneksel oyunların değerlendirilmesi' adlı çalışma sözel bildiri ödülü aldı. Aynı dalda poster bildiri ödülü ise Sinem Özmen ve Dilşad Mi̇rzeoğlu'na ait 'Beden eğitimi ve spor öğretmen adaylarının özel alan yeterliklerinin çeşitli değişkenlere göre incelenmesi' adlı çalışmaya verildi.

Hareket ve antrenman bilimlerinde sözel bildiri ödülü, Kutalmış Çiftçioğlu, Mustafa Sezer Oruç, Evrim Ünver ve Alpan Cinemre'nin hazırladığı 'Yön değiştirme becerisi, denge ve sıçrama değerleri arasındaki ilişkinin incelenmesi ve cinsiyete göre karşılaştırılması' adlı çalışmaya, poster bildiri ödülü ise 'Çoklu branş eğitimi alan çocukların adımlama ve sıçrama yetilerinin incelenmesi' başlığıyla Sinem Vardar, Sıla Selvi ve Gökhan Deliceoğlu'nun çalışmasına verildi.

Rekreasyon alanında Müge Akyıldız Munusturlar ve Gizem Turhan'ın hazırladığı 'Aquatic-Baby etkinliklerine katılan bireylerin motivasyon düzeylerinin incelenmesi' adlı çalışma sözel bildiri ödülüne layık görüldü. Aynı alanda poster bildiri ödülü ise 'Üniversitede öğrenim gören öğrencilerin serbest zaman algı düzeylerinin incelenmesi' isimli çalışmasıyla Anıl Siyahtaş'ın oldu.

Kaynak: AA