Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması

''Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması'' ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerini buldu Yarışmada İsmail Büken'in karikatürü birinci seçildi. İsrail’den Ilya Katz, İran'dan Bahman Jalali Nokandeh, Belçika'dan Luc de Scheemaeker, Brezilya'dan Silvano Mello ve Rusya’dan Andrei Popov'un eserleri başarı ödülü kazandı

Yeşilay tarafından düzenlenen ''Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması'' ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Sepetçiler Kasrı'nda düzenlenen ödül töreninde konuşan Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Seylan, Yeşilay'ın dünyada bağımlılık konusunda en eski ve tek sivil toplum kuruluşu olduğunu belirtti.

Sorumluluklarının büyük ve omuzlarında ağır bir yük olduğunu dile getiren Seylan, ''Bir derdimiz var. Gençliğimizi, geleceğimizi, bağımlılık gibi bir tehlikeden korumak için onlara bağımlılıklar dokunmadan önce dokunmayı hedef kılarak, geçmişin birikimi ve deneyimlerinden faydalanarak yolumuzu çiziyor, çalışmalarımızı toplumun en kılcal damarlarından uluslararası arenaya kadar ulaştırmak için çabalıyoruz.'' dedi.

Seylan, bağımlılıkla mücadele çalışmalarını her alanda aktif hale getirmeye gayret gösterdiklerini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bunlardan biri de uluslararası arenada düzenlediğimiz karikatür yarışması oldu. Kamuoyunun bağımlılıklara karşı dikkatini çekmek, bu önemli konuda düşünmelerini sağlamak amacıyla düzenlemiş olduğumuz yarışmayı Karikatürcüler Derneği birlikte hayata geçirdik. Yarışmamıza yoğun ilgi vardı. Yarışmaya ABD, Brezilya, Meksika, Avrupa ülkeleri, Endonezya, Çin, Avustralya ve Ortadoğu başta olmak üzere 65 ülkeden 510 katılımcı, bağımlılık ve karikatür sanatını buluşturan bin 225 eser ile başvurdu. Sanatçıların; uyuşturucu madde, tütün, alkol, teknoloji, kumar bağımlılığı gibi alt başlıkların yanı sıra, bağımlılıkların insana ve topluma verdiği zararlara da değinmeleri hedeflendi. Aralarında profesyonel-amatör karikatür sanatıyla ilgilenen sanatçılarımızın yaptığı eserler görülmeye değerdi.''

Karikatürcüler Derneği Başkanı Metin Peker ise dernek olarak Yeşilay'ın yürüttüğü olduğu projeye destek vereceklerini ifade etti.

Yarışmada İsmail Büken'in karikatürü birinci seçildi. İsrail’den Ilya Katz, İran'dan Bahman Jalali Nokandeh, Belçika'dan Luc de Scheemaeker, Brezilya'dan Silvano Mello ve Rusya’dan Andrei Popov'un eserleri başarı ödülü kazandı.

İsrail'in İstanbul Başkonsolosu Shai Cohen, Ilya Katz adına ödülü alırken Brezilya İstanbul Başkonsolosu Paulo Roberto Caminha De Castilhos França da Silvano Mello adına ödülü aldı.

Kaynak: AA