Trabzon Valisi Yavuz, Kanada Ankara Büyükelçisi Chris Cooter'İ Kabul Etti

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Kanada Ankara Büyükelçisi Chris Cooter ve beraberindekileri makamında kabul etti.

Trabzon Valisi Yavuz,  Kanada Ankara Büyükelçisi Chris Cooter'İ Kabul Etti
Kabulde Türkiye’nin artık uluslararası anlaşmalarda daha çabuk ve etkin kararlar aldığını ifade eden Vali Yücel Yavuz, “Genç nüfusuyla güçlü bir sosyal yapıya sahip ülkemiz çok güvenli ve huzurlu. Ekonomik olarak gittikçe güçleniyoruz. Özel sektördeki yatırımcılarımız dışarıda başarılı ve güzel işler yapıyor. Ülkemiz ile Kanada arasında ekonomik ve kültürel ilişkilerin daha iyi olmasını arzu ediyoruz” dedi.

Trabzon’un ve bölgenin doğal güzelliklerinin Kanada’da tanıtılmasını isteyen Vali Yavuz, “Karadeniz yeşil ve mavinin her tonunu barındırdığı için turizm merkezli bir konseptimiz var. İlimize Körfez ülkelerinden çok sayıda turist geliyor. Kanada’dan da bölgemize ve ilimize turizm ve ticari anlamda yatırımların yapılmasını bekliyoruz. Trabzon’un doğal güzelliklerinin ve turizminin Kanada’ da en iyi şekilde tanıtmayı istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kanada Ankara Büyükelçisi Chris Cooter ise görüşmede iki ülke arasında ortak benzerlikler olduğunu, ilişkilerin daha da geliştirebileceğini ifade etti.

Kaynak: İHA