Terme'ye Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu Kurulcak

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğünün Terme ilçesinde Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu (OMGİ) kuracağı bildirildi.

Meteoroloji 10. Bölge Müdür Vekili Yücel Yüce, Şube Müdürü Ali Kesimoğlu ile birlikte Terme Belediye Başkanı Şenol Kul'u makamında ziyaret etti.

Samsun'daki meteorolojik yatırımlar ve verilen hizmetler hakkında Belediye Başkanı Kul'a bilgi veren Yüce, Terme ilçesinde kurmayı planladıkları Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu için yer talebinde bulundu.

Verilen hizmet kalitesinin yapılacak yatırımlarla daha da artacağına vurgu yapan Yüce, 'Meteoroloji gözlem ağının genişletilmesi projesi kapsamında, Bölge Müdürlüğümüzün sahasında bulunan tüm ilçelerde daha doğru ve kaliteli veri elde edilmesi maksadı ile Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu kuracağız. Kuracağımız bu istasyon ile Terme'de tahmin çalışmalarının doğrulaması da yapılacak. Destek ve katkılarından dolayı Terme Belediye Başkanı Şenol Kul'a kurumum adına teşekkür ederim.' dedi.

Meteoroloji 10. Bölge Müdür Vekili Yücel Yüce’ye ziyareti nedeniyle teşekkür eden Kul, Yüce’ye çalışmalarında başarılar diledi.

Terme'nin önemli tarım ilçelerinden oluğunu belirten Kul, 'Terme Belediyesi olarak yaptığımız tüm yatırım ve çalışmalarda hava tahmin raporlarını dikkate alıyoruz. Diyelim ki bir yatırıma başlayacağız, mutlak surette meteorolojik verileri edinip yatırıma o şekilde başlıyoruz. Çünkü yağışlı bir hava tahmini verilince birkaç gün süre ile çalışmalara başlamıyoruz. Nerede ise yüzde 100 düzeyinde bir hava tahmin değerine ulaşan meteoroloji kurumunun yapacağı veri takibi ile çiftçilerimiz de olabilecek her türlü afete karşı önlemlerini alabilecekler. Çalışmanın ilçemize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.' diye konuştu.

Kaynak: AA