Süer Açıklaması ''Givin' Projesi Başarıya Ulaştı'

Buluşum Platformu’nda yer alan ’givin’ projesi, hedeflediği 25 bin TL’lik desteği toplayıp başarıya ulaştı.

Süer Açıklaması ''Givin' Projesi Başarıya Ulaştı'
Boyner Grup’un sosyal girişimcileri destekçileriyle buluşturmak için kurduğu Buluşum Platformu’nda yer alan ’givin’ projesinin, hedeflediği 25 bin TL’lik desteği toplayıp başarıya ulaştığı açıklandı. Fazlalık olarak duran eşyaların satış geliriyle eğitim için çalışan sivil toplum kuruluşlarına (STK) destek olunabilecek bir mobil cihaz uygulaması olan “givin, sosyal faydaya katılımı artırmanın yanı sıra STK’lar için yeni ve verimli bir kaynak geliştirme kanalı oluşturmayı amaçlıyor.

givin’in kurucusu Başak Süer, hedefledikleri 25 bin TL’lik desteğe, bireysel bağışçıların yanı sıra Boyner Grup şirketlerinden Altınyıldız Classics’in de katkılarıyla ulaştıklarını söyledi.

Süer, herkesin değerli birçok kaynağa sahip olduğunu, elde duran kaynakları iyi amaçlar için kullanarak harekete geçenlerden oluşan bir ’modern kahramanlar topluluğu’ oluşturmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Eğitime destek

E-ticareti kitlesel fonlamayla buluşturan bir pazaryeri olan givin uygulamasının, öncelikle bireylerin fazlalık olarak duran eşyalarını TEGV, TOG, Koruncuk ve Tohum Otizm Vakfı gibi sivil toplum kuruluşları (STK) için desteğe dönüştürmelerini sağladığını belirten Süer, “Daha yeni açılmasına rağmen 1 ay içinde kullanıcıların 30 bin TL’lik eşyalarını satışa çıkardığı givin’de bugüne kadar 5 bin TL’lik alışverişin gerçekleştirilmesi, uygulamanın başarı potansiyelini gösteriyor. Proje, yakın zamanda birçok markayı da platforma dahil edip alışverişin en “iyi” halini sunmayı planlıyor. Platformda ayrıca, STK’lara yapılan desteklerin hangi amaçlar için kullanıldığını gösterebilmek için gerçekleştirilecek proje bilgileri de yer alıyor. App Store’da ve Google Play’de yerini alan givin’in hedeflediği desteği alması nedeniyle yakın zamanda hem tüketiciler hem de markalar, daha verimli ve kolay bir şekilde sosyal fayda yaratabilecek, daha fazla kişiyi harekete geçirebilecekler” diye konuştu.

Süer son olarak şunları kaybetti: “givin projesi hedeflediği desteğe ulaşırken Buluşum’da yer alan hayatın farklı alanlarına dokunacak birçok proje bulusum.biz’de destek toplamaya devam ediyor. Sosyal girişimciliğin ve bireysel bağışçılığın gelişmesi için proje sahipleri ile destekçileri buluşturan platform Buluşum’da küçük desteklerle siz de büyük farklar yaratabilirsiniz”.
Kaynak: İHA