Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Anıldı

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşu için ilk kurşunu atarak milli mücadeleyi başlatan şehit gazeteci Hasan Tahsin, ölümünün 98. yılında anıldı. İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, “İlk kurşun milli mücadelenin simgesidir” dedi.

Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Anıldı
İzmir’in işgali sırasında ilk kurşunu atarak milli mücadeleyi başlatan ve ardından şehit edilen gazeteci Hasan Tahsin, ölümünün 98. yılında Konak Meydanındaki İlk Kurşun Anıtı önünde anıldı. Törene İzmir Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz, İzmir Milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ilçe belediye başkanları ile gazeteciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından anıta İGC Yönetim Kurulu çelenk sundu.

Törende konuşan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Hasan Tahsin’in işgal kuvvetlerine ilk kurşunu sıktığı o günü anlatarak, “Hasan Tahsin burada şehit edilse de o kurşunun yaktığı ateşle Kurtuluş Savaşı zaferle sonuçlandı. İzmir’in işgali ve ilk kurşunla Anadolu’nun dört bir yanından tepkiler yükseldi ve Türk halkında direnme, işgallere karşı koyma bilinci gelişti. İlk kurşun milli mücadelenin simgesidir. Hasan Tahsin ve Kurtuluş Savaşı şehitlerimizi bir kez daha saygıyla, minnetle anıyoruz” diye konuştu.

Dikmen’in konuşmasının ardından anma töreni sona erdi.
Kaynak: İHA